Kraniosakral terapi til din hest

dec 12, 2022

Hvad er Kranio Sakral Terapi (KST)?

Man taler om at Kranio Sakral rytmen er den tredje puls udover hjerte-rytmen og lunge-rytmen hos en hest (eller hund – kst laver jeg også på hunde). 

Nogle læger har i sin tid opdaget, at der altid løber en svag puls igennem kraniet og rygsøjlen. Denne puls eller rytme stammer fra spinalvæsken, som stødvist bliver pumpet ud fra et hulrum i hjernen i ned igennem rygsøjlen. 

Og hvad kan vi så bruge det til? Jo et øjeblik – nu kunne det gå hen og blive temmelig teknisk og også måske lidt kedeligt – Det skal det selvfølgelig helst ikke.

Men basalt set, så består kroppen – i øvrigt både hos mennesker og dyr – af et KSS – Kranio Sakral System. Dette system består af hjernemembraner, væv og knogler som membranerne hænger sammen med (hæfter på). Desuden er selve spinalvæsken og de funktioner som bidrager til dens produktion og forløb også en del af det Kranio Sakrale System.

Og nu kommer det så:
Det Kranio Sakrale System påvirker og påvirkes af centralnervesystemet, muskel-og skeletsystemet, kredsløbet, lymfesystemet, hormonsystemet og åndedrættet. 

Derved kan man måske godt begynde at forestille sig hvilke muligheder der er for at afspænde, løsne og behandle heste og andre dyr med Kranio Sakral Terapi. 

Hvad kan Kranio Sakral terapi dermed hjælpe på?

Ω Muskelspændinger
Ω Løsne bindevæv
Ω Rygsmerter
Ω Nakke- og skuldersmerter
Ω Lændesmerter
Ω Ledsmerter
Ω Iskiasnerven
Ω Klemte nervebaner

Ω Cirkulation i kroppen
Ω Kredsløbsproblemer
Ω Fordøjelsesproblemer
Ω Luftvejsproblemer
Ω Koncentrationsbesvær
Ω Hovedpine
Ω Stress
Ω Psykiske/mentale problemer

En Kranio Sakral Behandling

Når du bestiller tid til en Kranio Sakral behandling til din hest hos mig, så snakker vi naturligvis sammen om, hvad jeres udfordring er og hvor vi skal starte.

Du fortæller først og fremmest omkring din hest og de udfordringer, som du oplever i dens adfærd på banen, til træning og måske også på fold og i boksen. Det kan være stress adfærd, tendens til halvhed eller/og steder på hesten, hvor du ikke kan røre eller andre ikke kan komme til men kun dig. Symptomerne kan være mange forskellige. 

Jeg vil herefter mærke ind med din hest via body scan samt mine hænder for at lave en Kranio Sakral Terapeutisk behandling. Som hovedregel arbejder jeg i alle sessioner med afspænding af CNS – centralnervesystemet, diafragmer (kroppen tykke bindevæv) samt herefter de steder hos hesten, som jeg mærker har brug for afspænding; det kan eksempelvis være kæbeleddet, skulderen, lænden samt afspænding af ryggen generelt. 

Her vil jeg bruge mine hænder og lave den fysiske og til dels enegetiske behandling som giver mening for din hest.

Kranio Sakral Terapi er en blid men meget dybdegående behandlingsform. 

Det er derfor vigtigt at bemærke, at din hest skal have fri for træning og ridning i to dage efter en behandling. Det er nødvendigt for at kroppen kan modtage, omsætte og integrere behandlingen. Ellers risikerer du at den hurtigt spænder op de samme steder igen. 

Har din hest brug for en KST behandling?

Måske har du tænkt over det et stykke tid eller så sent som igår, at noget var lidt anderledes i ridningen eller adfærden ved din hest… Det kan være den virker en smule mere “på mærkerne” (læs: anspændt eller let stresset), tendens til halthed eller andre problemer i ridningen med at ville gå frem etc. – og her kan Kranio Sakral Terapi (kst) være en rigtig god idé. 

Ring eller skriv til mig med det samme for at høre mere og/eller booke tid. 

Jeg bor og kører på Sjælland til daglig, og laver også ture til Fyn og Jylland når der er samlet flere heste sammen. 

Telefon: 21 75 77 22
Email: mette@mettesorensen.dk

Mange kærlige hilsen

Mette

hest