Jul og nytår for dyrene

dec 20, 2020

Pas ekstra godt på dyrene i denne juletid

Denne artikel skal handle om specielt hundene og kattene henover jul og nytår. Mange af os sikkert kender til de farer, som lurer i forhold til vores kæledyr i julen, men jeg synes dog godt de tåler gentagelse.

Artiklen her handler både om hunde og katte. For nemheds skyld skriver jeg “hund” i artiklen, og undskylder på forhånd hvis du har kat. Artiklen gælder også for katte! Det er muligvis også rettet mod hestene, men da det er et fåtal, som tager hesten med sig indenfor i stuen (muligt findes der skønne Pippi-typer derude, og det håber jeg bestemt at der gør!), så er det nok ikke så relevant i denne omgang.

Vi vil gerne være gode ved vores dyr. Men det er ikke i maden, at hunden får sin lykkerus. Det kan måske se sådan ud, men hunden reagerer i langt højere grad på din entusiasme og lykkefølelse ved en lækker småkage. Så undgå at fordre hunden med alt det, som den slet ikke kan fordøje (eller har godt af). Det tillægger kun en vane, som I skal slås med at få væk efter jul. Ja vi kender det jo muligvis fra os selv 

Jeg mener at de har allerbedst af næringen fra deres eget foder, som er tilpasset den enkelte hunds behov.

Advarsler for vores hunde og katte i julen ⛔

Maden ⛔

Her et citat fra en tidligere artikel omkring giftigt mad for hundene og kattene: 

“I julen er der masser af god mad og konfekt, og det kan være, at det falder lidt ekstra af til hunden eller katten, men det er ikke en god idé. Julemaden er meget fed og salt, og det er svært for dem at fordøje og kan i værste fald ende med diarré og betændelse i bugspytkirtlen.  

Du skal også passe på med at give hunden andeskroget, da knoglerne kan sætte sig fast i halsen eller irritere maven, hvilket kan føre til ubehag, irriteret slimhinde og forstoppelse. 

Chokolade er også en klassisk synder, som desværre er giftig for kæledyrene, så sørg for, at de ikke kan komme i nærheden af det. Jo mørkere chokoladen er jo giftigere for hunden. 

Ud over disse ting skal du passe på med at give dyrene løg, rosiner, vindruer og nødder, da de kan give nyreskader, betændelse og indeholder giftstoffer, som er farlige for dyrene. Det samme gælder alkohol, dej og pebernødder.”

Juleblomster ⛔

Vær opmærksom på at mange af julens blomster er temmelig giftige. Det gælder for eksempel mistelten, kristjørn, julestjerner. 

Desuden er juleroser, hyacinter, amaryllis og liljer også giftige, og især liljer kan være livsfarlige for katte. Har du kat, bør du helt undgå liljer, da både blomster og vandet fra planten give problemer med maven og i værste tilfælde give nyreproblemer.

Pynt og gavebånd ⛔

Det kan være sjovt at lege med gavebåndet for dyr, men husk at pakke det væk igen, så de ikke kommer til at spise det, da det kan give skader på tarmene.

Det samme gælder glimmer og anden julepynt, så sørg for, at dyrene ikke har mulighed for at få fat i det og indtage det. Glimtende julekugler kan også være meget fristende, men hvis de eksempelvis er lavet af glas, kan det hurtigt ende galt, så vær opmærksom på, hvor du hænger pynt op. 


Levende lys ⛔

 

Der er altid en risiko ved at have stearinlys tændt, når man har dyr, og i juletiden tænder vi gerne flere lys for hyggens skyld. Så vær opmærksom på at holde lysene i en vis højde og væk fra dyrene. (Erstat eventuelt nogle af dem med elektriske eller led lys; der findes mange flotte alternativer på markedet.)

Nytår 
 

Efter juledagene kommer som bekendt nytår, og så har vi jo balladen på flere planer. Noge hunde har det svært med fyrværkeriet, og al den larm og støj som det afstedkommer. 
 

Telepati og healing kan hjælpe og berolige. Her kan vi arbejde med hundens nervesystem, jordforbindelse og jeg kan snakke med din hund om, hvad den har brug for for at føle sig så tryg som muligt. Desuden kan jeg forberede den på aftenen i forhold til hvad der skal ske netop der, hvor den befinder sig.  
 

Nogle mennesker tager i sommerhus med deres hund for at give den ro. Det er prisværdigt og dejligt for hunden. Det kan jo også blive en top hyggelig aften for menneskerne. 
 

En fest med gang i den, fyrværkeri, høj musik og fulde mennesker er ikke særlig tryg for hverken hunde, katte, heste eller andre kæledyr. Så sørg for at hunden har sit helle og et sted den kan søge ly. Lad være at ynke den, men vær til stede med den ind imellem som du ellers ville være. At ignorere den helt ville være mærkeligt. Gør du det normalt? Nej vel så husk at vær overfor den som du plejer alle de andre aftener på året. 
 

Fortæl den at det bare er udenfor at lydene er, og at der ikke kommer noget og gør den noget. Der er intet som kan ramme den indenfor i kurven i soveværelset eller hvor den nu har sit gode og tryggeste sted.

Har dit dyr brug for støtte og healing i denne tid?

Du er altid velkommen til at kontakte mig for at høre mere om, hvordan jeg kan hjælpe dig og dit dyr.

Måske er din hund bange for larmen nytårsaften. Er der forgiftningssymptomer, så skal du naturligvis søge dyrlæge! Det ene udelukker dog ikke det andet, og jeg har god erfaring med at healing kan hjælpe kroppen i balance igen ved forgiftningssymptomer. 

Prisen for en fjernsession er 800 kr. 

Ring til mig allerede idag for at høre mere om, hvad jeg kan gøre for dig og dit dyr på telefon:
21 75 77 22
 

Kærligste hilsner
Mette ❤️

dyrekommunikation