Dyrene lever for deres ejer

jan 23, 2023

Dyrene er dedikerede

Der er ingen tvivl om at rigtig mange dyr i vores verden idag, lever for og med deres ejer(e). De er et medlem af familien og de indgår i en struktur, samspil og liv med deres mennesker og eventuelt andre dyr. Der er en dynamik og et flow i dette liv.

Hvert medlem i denne familie udfylder en plads og har en form for rolle kan man vel næsten kalde det. Og relationerne er dybe, nærende og givende for os mennesker som er så heldige at have dyr.

Når tiden sig nærmer

Jeg har taget tilløb til at skrive dette blog-oplæg nogle gange, fordi det handler om det allersværeste ved at have dyr. At vide når tiden er inde til at dyret skal videre på rejsen. Blot det at skrive det her trækker vand til mine øjne.

Den relation som vi har med vores hunde, heste eller katte kan være så smuk, dyb og grundlæggende for vores liv og vores identitet, så at miste vores kæreste eje – vores dyr, er som at miste en del af os selv.

Det svære i at vide hvornår er det tid

Noget af det som jeg bliver spurgt allermest omkring er, hvornår det er tid for et dyr. Om det selv kan fortælle det og så vil den altid omsorgsfulde og kærlige ejer tage det tunge skridt.

Det er bare rigtig svært for et dyr at fortælle direkte. Det kan godt fortælle, at det har ondt, er utilpas og måske også at det godt selv ved, at der ikke er så lang tid tilbage. Men det kan være rigtig svært for dyret at sige “nu”. Det er der flere grunde til.

For det første er der det etiske i at jeg er dyrets stemme og ansvaret påhviler til enhver tid ejer (ikke dyret eller undertegnede) at træffe den endelige beslutning. Den anden del af det er, at det er oftest så (forståeligt!) forbandet svært for ejer og dyr at give slip.

At give slip er en stor kærlighedserklæring

Når tiden er inde, så er det jo noget af det største vi som ejere kan gøre at sætte vores dyr fri fra måske sygdom eller alderdom og træthed.

Men omvendt ønsker vi jo altid, at det virkelig først skal være, når der ikke er mere at leve for eller gøre for dette dyr. Jeg har tit denne snak med ejere af både heste, hunde og katte. Det er den samme proces altid. Og det er hjerteskærende og rørende hver gang. Fordi kærligheden er så stor og dyb.

Som en sød ejer en gang sagde, så skal man nok have dyr for at forstå…

Jeg har også oplevet at nogle gange kan en ejer – set i bagklogskabens ulidelige klare lys – se at dyret skulle have fået fred lidt før. Men det er altid så svært at sige og vi er blot mennesker.

Oftest kommer der denne besked til ejeren, når jeg taler med dyret, at det vil give en form for signal. Det kan være et blik, et puf eller en form for “jeg kan ikke mere” som det viser sin ejer.

Er du i tvivl?

Har din hest, hund eller kat udfordringer? Måske kan det behandles – måske kan det have gavn af både kst (kranioskakral terapi), healing, telepati og muligt også noget medicinsk behandling fra dyrlægen. Det ene udelukker bestemt ikke det andet. Healing og kst kan hjælpe på ro ikke mindst, men også på bedre flow og cirkulation i kroppen.

Måske tænker du over om tiden er inde snart og ønsker at få fortalt, spurgt eller forklaret nogle ting til og fra dit dyr. Det kan sagtens lade sig gøre. Det kan give indblik, klarhed og forståelse til jeres sted i livet og til jeres relation.

Jeg tager dette arbejde meget alvorligt og med den dybeste respekt. Det er en meget stor ære at blive lukket ind i det rum, hvor der er sårbart, dybt og kærlighedsfuldt imellem dyr og ejer. Det rum skal næres og værnes om.

Giv mig et kald – eller send en sms, så ringer jeg til dig så snart jeg kan.

Mit nummer er : 21 75 77 22

Vil du hellere sende en mail: mette@mettesorensen.dk

Jeg sender de kærligste hilsner og med ønske om den skøn dag til jer alle.

Mette

hestehvisker