Vores stress rammer vores dyr❤️

nov 28, 2020

Når dyret virker stresset

Idag skal det handle mere om vores dyrs trivsel, og ikke mindst dets psykiske velbefindende. Jeg har tænkt meget over ordet stress i forbindelse med at skrive denne artikel, fordi ordet jo i virkeligheden dækker over et væld af følelsesmæssige tilstande…

Det kan jo være alt fra uro, utilfredshed, nervøsitet, angst, frygt, overvældethed, ensomhed til depression. – Og ja disse tilstande stresser alle sammen dyrs og menneskers nervesystem og psyke. At være bange i sig selv kan jo være hæmmende, lammende og også have fysiske konsekvenser. I denne artikel taler jeg ikke direkte om kroniske tilstande, som helt naturligt kræver forløb og behandling igennem længere tid.

Ligesom med mennesker, skader kortvarig stress ikke dyrene, og de er også som regel gode til at ryste tingene af sig. 

De fleste dyr er sensitive og meget intuitive, så de ved godt, hvordan dagsformen er hos dig som ejer næsten inden du er stået op. 

Men hvad så når mit dyr er stresset?

Ja så skal vi selvfølgelig tage os af det. Meget ofte er dyret i sin rene (upåvirkede) form jo ok og i balance. I forhold til stress så vil det næsten altid være omgivelserne, som påvirker dyret. Der kan være et utal af grunde dertil. 

Og nej der er undtagelser for har dyret noget ubehag eller sygdom, så kan det også komme til udtryk som stress eller denne fornemmelse af at “hunden kan bare ikke falde til ro” eller “hesten bliver ved at skrabe i jorden uden grund”. Årsagerne her kan være alt fra blot let utålmodighed til mavesår!

Den gode nyhed er, at stress kan heales. Det er temmelig effektivt at heale dyret, og de er gode til at blot give slip og finde tilbage i naturlig balance igen. Fysisk og psykisk. 

Det store ansvar hviler hos os som ejer. Vi må også få healet vores ubalancer – og først og fremmest blive bevidst og ærlig omkring dem, hvis din hest eller hund skal blive ved at have det godt. I er jo forbundne på godt og ondt. Så når hesten er healet og har det godt, så kan den jo godt blive stresset igen, hvis du ikke ændrer din adfærd, og det som har trigget din hests stress. Jeg oplever ofte hos både hunde og heste, at det er mennesker som stresser dem. Den energi som et mennesker (ubevidst oftest) kommer med påvirker dyrene så uendelig meget. Det behøver ikke være dig som ejer – det kan også være en anden person i huset eller stalden, som foranlediger stressen og uroen. 

Bevidsthed giver healing

I sessioner med stressede dyr, bliver jeg derfor altid først nysgerrig på ejerne, og hvad der kan være sket af ting i deres liv. Har der her været flytninger, jobskifte, sygdom eller dødsfald i familien og/eller andre større ændringer. Måske ejer har været syg eller igennem en periode med enten fysiske eller psykiske udfordringer. Der kan også være mindre ting som man måske ikke umiddelbart har tillagt nogen betydning. 

Jo mere bevidst du som ejer er omkring dig selv og din egen tilstand, jo mere vil du kunne se spejlet hos dit dyr. 

Når vi pludselig forstår HVOR MEGET det har at sige, hvordan du har det for sundheden og det psykiske velbehag hos dit dyr, så kan vi flytte bjerge! Næsten da i hvert fald. Og vigtigst af alt vi kan flytte os selv og vores dyr til en bedere tilstand og til trivsel. Blot det at du som ejer tager lederskab over dine egne følelser vil aflaste dit dyr. 

Så hva’ gør vi nu lille du?

Nu vil jeg dele en personlig oplevelse som jeg for nylig har haft med min egen hund. Han hedder Otto og er naturligvis også temmelig sensitiv og lidt af en healer hund!

Som mange efterhånden måske ved, så tager jeg altid min egen medicin. Jeg er nok også – indrømmet! – blevet noget af en nørd og nysgerrig omkring det psykiske, samt hvordan energien her påvirker os selv og vores dyr. 

Jeg har haft en periode med ondt i ryggen. Ofte er det værst om aftenen, og den sidste luftetur inden sengetid, kan være noget af en prøvelse. En aften blev min fysiske smerte således til frustration og vrede. Samtidig med, at jeg dårligt kunne “lade om ingenting” eller “lade være at have det sådan”, så var jeg bevidst om, at min hund blev stresset (læs: bange). Jeg undskylder og trøster ham, imens jeg godt ved, at der er plads til forbedring hos mig. Jeg bestiller derfor en healing til mig selv hos min personlige healings og “traume-pusher” Betina Ekman (www.betinaekman.dk). Hun kan både lindre det frustrerede og derved smerterne.

I sessionen var jeg bevidst om det meste, men der er altid healing at hente. I løbet af sessionen fik jeg selv healing, og hvad skete der med min hund? Ja han slap sin angst fra dagen før ved at tømme maven. På godt dansk så betyder det, at han skider indenfor på gulvet midt under healingen (den foregår virtuelt på skype så vi er hjemme). Hans uro, angst fra min frustration over min ryg kunne slippe sit tag i ham, da jeg healede dette hos mig selv. Halleluja!

Det ene udelukker ikke det andet

Som jeg før har nævnt i forhold til healing af dyrene, så udelukker alternativ behandling ikke dyrlægen. Ligeså vel mener jeg også, at healing af dyrene ikke udelukker healing hos dig selv som ejer. Det sker også ofte spontant, at du som ejer får healing i sessionen med dit dyr. Jeg tror næsten ikke det kan lade sig gøre uden, fordi I jo hænger sammen energimæssigt. 

Min egen motivation for udvikling og healing hænger sammen med min hunds trivsel. Når først noget har sat sig i hesten eller hunden, så skal det selvfølgelig heales. Og jeg mener bestemt, at der kan være synergi effekt og fordele ved både at dyr og ejer får healing. Dette er også en stor grund til at jeg har valgt at dele denne personlig historie idag. For at illustrere hvordan vi netop hænger sammen med vores dyr.

Ring for hjælp

Der er intet som er for småt eller stort til at blive healet og kigget nærmere på. Med åbenhed og ærlighed kommer vi længst. 

Det kan måske virke pinligt også at skulle indrømme, at vi er mennesker og kommer til at gøre ting, som vi fortryder (bliver vrede og kede af det). Men det er mere pinligt ikke at få ryddet op i det og tage ansvar. Så bliver det jo først noget rod.

Det handler ikke om, at du som ejer er forkert, men om at se helheden og perspektivet. Det er det som jeg synes er så spændende og fascinerende; at se alle de dynamikker i os og dyrene, som påvirker hinanden og går op i en højere enhed.

Har dit dyr noget som virker som stresset adfærd, angst, uro eller depression så ring til mig med det samme. Så snakker vi om, hvordan jeg kan hjælpe lige præcis dit dyr.

Telefon: 21 75 77 22 

Med ønske om en vidunderlig dejlig weekend til alle.

Kærligste hilsner
Mette

telepati