Vildkatten Valde vol. 2.0 – we are family!

okt 18, 2021

Prolog

Sidste efterår begyndte jeg at få en helt speciel kat i behandling. Det var Valde – Valde er en vildkat. Han bor i et udhus hos Marianne, der er en sand dyreven. Hun har igennem årene haft mange katte – både inde og ude. Vores bekendtskab startede, da jeg healede hende elskede Maja-kat, som var terminal syg. Maja havde og har stadig en særlig plads hos Marianne, men alligevel er der midt i sorgen og savnet efter Maja et lys at finde. –  Valde!

Det kom der en længere artikel ud af. Den kan læses i hele sin længde via linket her nedenfor: 

https://connectbymette.org/2021/03/06/historien-om-vildkatten-valde/

Men nu skal det så handle om det næste der skete derude på landet – hos Vildkatten Valde. For god ordens skyld, skal jeg lige nævne, at jeg har fået lov at dele alt fra min kommunikation med Marianne – både rapporter, mails og telefonsamtaler. Historien vil for den opmærksomme læser – måske – vise hvordan dyrenes verden, ofte ligner menneskenes.  

God læselyst!

Valde charmetrold

Vildkatten Valde på date

De sidste mange måneder har der været gang i det lille område, “Kattehuset” som er Valdes tilholdssted hos Marianne. Man kunne nærmest starte denne historie med det klassiske H.C. Andersen citat fra “Den Grimme Killing – øh – Ælling –
“Der var så dejligt derude på landet”
Ja, det var der i sandhed, og nu havde Valde tilmed fundet sig en kæreste. Han havde ovenikøbet den frækhed at invitere hende (hun hedder “Villa”) med hjem til Kattehuset hos Marianne. 

Jeg husker første gang Marianne nævner Valdes damebekendtskab. Hun står indenfor og ser ud i haven – her kommer en kat, som næsten ligner Valde gående. Men katten er alligevel en smule mindre og det viser sig hurtigt, at det er slet ikke Valde, selvom farverne bestemt ligner. 

Den nye pige i byen

Katten bliver døbt “Villa” af Marianne. Hun kan noget med navne, har jeg lagt mærke til – det er helt utroligt som hun bare VED, at hun hedder Villa. Det navn passer perfekt til hende! 

Det næste stykke tid – fra ca. marts til maj – kommer der ofte besøg af Villa hos Valde. Ind imellem synes Valde at det er svært at håndtere. (Hos katte hedder det vel posere..) – Han er jo vant til at have sine serveringer for sig selv – for slet ikke at tale om Mariannes fulde opmærksomhed til “kæle-nusse-sludre stunderne”. Han er en smule stresset sommetider og skal lige finde sig til rette i sin nye tilværelse i SIT Kattehus. – Nu med påhæng, som jo naturligvis også gerne må være der – jo jo bevares da, og så bare lidt alligevel. Det er jo ikke meningen, at hun skal komme her og lave om på hele verden i løbet af nul komma nul dut. 

Vildkatten Valde i et forhold

Valde bliver mere og mere rolig i den nye relation til Villa. Marianne følger meget spændt med på sidelinjen, og hun opdager snart, at Villa er relativ tam. Villa kan godt komme gående og smyge sig op ad benet, og Mariaenne er jo for længst begyndt at sørge for separate serveringer til den nye primadonna. Villa gider også godt kæle en lille smule og sidde på en bænk i haven ved siden af Marianne. Så noget tyder på at Villa allerede, til en vis grad, har været vant til mennesker. 

Valde accepterer Villas og Mariannes samvær,  men han kan dog stadig bedst lide at han er nr. 1 hos Marianne.

Og det er jo ret interessant, når man tænker på, at han også er en Vildkat, som gerne vil bevare sin frihed og uafhængighed intakt. Men det ene udelukker nødvendigvis ikke det andet: Hvorfor ikke tage det bedste fra alle verdener… Valde er en skøn inspiration og rollemodel desangående for os alle. 

Healing af Valde

Fra en af de healinger jeg har lavet med Valde kommer der her et uddrag.
Det er et uddrag fra den rapport som jeg har sendt til Marianne efter fjernsessionen:

“…Ligesom han gerne vil have sin frihed, så vil Villa det også – lidt på en anden måde, og jeg får ind, at det faktum at han ikke altid kan “styre” hende, stresser ham lidt. Han har kun gode intentioner med Villa og vil meget gerne passe på hende. Samtidig synes han også, at det er ham som burde bestemme. Så sjovt for jeg får ind, at han “puster” sig lidt op som en slags patriark nærmest, og han vil sådan sørge for sin Villa. Han er meget omsorgsfuld og sød. Nu healer vi bare uden snak for det vil Valde også bare rigtig gerne – han nyder at mærke lyset og roen i healingen ”

Videre i samme healing kommer disse aspekter ind om Valde:

“Det som ellers kommer ind i forhold til healingen af Valde er, at stagneret energi slipper hans krop. Så gamle slag fra kamp og andre skavanker, som ikke er blevet forløst, men som også fysisk kan sidde og hindre flow i kroppen, bliver sluppet mere og mere.

Han gør det virkelig så flot og er en dygtig fyr ham Valde. Det er han selv helt klar over, og han nyder det meget – også at være den første til healing. Selvom han synes det er fint Villa skal have, så er han (lidt som med maden) glad for, at han får først. Det healer ovre i højre side af maven – og jeg får ind, at det er en indre healing af lever og organerne som får et boost. Healing og rens af leveren især…”

Det er i den helt dybe vinter i år, hvor Valde og Villa begynder at ses, og Valde inviterer hende med sig “hjem” til Kattehuset. Således blev der tændt lys i mørket ude på landet -midt i den kolde vintertid ❄️✨

Valde
Villa

Villa skal være mor og Valde far

På et tidspunkt viser det sig ganske tydeligt, at Villa er blevet gravid – hun er blevet tykkere og helt sikkert med killinger.

Men det gør bestemt ikke Valde mindre stresset (eller Marianne for den sags skyld!). Det er vildkatte og det er ikke meningen, at vi skal styre dem. Alt det ved Marianne selvfølgelig godt, men lige så selvfølgeligt holder hun jo alligevel af Valde og Villa, som det ægte “kattemenneske” hun jo er. Så der er helt klart mest ro på Marianne, når kattene er at finde hjemme i Kattehuset og kan få deres mad. 

Som man måske kan regne ud, har Marianne haft mange vildkatte, som har holdt til hos hende igennem årene. Så det er slet ikke uvant for hende. Men alligevel er det som om, at Valde er gået meget mere ind under huden på hende end nogen af de andre vildkatte i hendes liv. 

Energi og healing er en ny verden

Hertil vil jeg lige tillade mig at tilføje, at Marianne selv har fortalt mig, at det har været en virkelig stor ting for hende at blive bevidstgjort om – Healing, Energi og Engle, som hjælper hende og dyrene. Hele den verden var ukendt for Marianne, førend hun og jeg fik kontakt til hinanden. 

Og det var jo – som nævnt i prologen – netop Maja-mis, som skabte åbningen til den verden af energi og healing. – Æret være hendes smukke minde –

Healing til Valde & Villa den 21. maj 2021

Som led i forberedelserne til familieforøgelsen bestiller Marianne med jævne mellemrum healing og telepati til Valde og Villa. Nogle gange deler de en session. Det er helt i orden med mig, når det er aftalt på forhånd. 

Her uddrag fra rapporten fra en af disse sessioner: 

“Jeg sidder de første 17 minutter og sender lys og healing. Jeg spørger/mærker ind til Valde og hele situationen omkring Villas fødsel. Valde er urolig indeni. Han forsøger at virke rolig og fattet, men der er noget uro hos ham. Det healer vi på at få til at slippe, så han bedre kan slappe af og bare være i det.”

“Jeg siger til ham, at han ikke kan styre Villa og det er han helt klar over. Hun giver ham ”grå hår i hovedet”, siger han irritabelt men samtidig med en varme og en ømhed. Han er virkelig glad for hende. Han passer så godt på hende som han nu en gang kan komme til for Villa selv.”

“Det som jeg får ind omkring Villa er, at hun har et andet sted (læs: som hun ser som en slags base) og hun har faktisk ikke besluttet hvor hun vil føde. Hun er ganske rolig omkring det, og tager det meget ”som det kommer” i sin attitude.”

“Hun hælder også til Kattehuset mest, men så ind imellem bliver hun i tvivl.  Jeg siger til hende, at det er mest sikkert at føde hos Valde. Og jeg siger at du kan være der hele tiden Marianne, komme og tjekke eller helt holde dig væk.”

Valde

Valde bliver den moderne far

Valde viser sig at være temmelig godt med på noderne som den dynamiske og moderne far. Han er langt mere rummelig end han nogensinde har været. Han har budt Villa indenfor og han vil gerne være der sammen med hende. Han har en omsorg og en et beskyttergen, som rækker langt. 

Fra samme healing session kommer disse dynamikker netop også frem hos Valde:

“Valde kan godt lade Villa bestemme, og han siger endda lidt tørt, gnavent at hun bestemmer jo farten uanset hvad han synes. Hø hø!! Han er dog stadig fuld af kærlighed og meget stolt. Han vil så gerne at Villa er hos ham og jer. Han ved, at her er der ingen fare og alt vil gå godt. Han ved, at de små killinger vil få det trygt og godt hos dig Marianne. Det har han sagt til Villa og forklaret hende, at hun skal overgive sig. 

Hun driller ham også lidt; for hun lader som om, at hun ikke er helt sikker endnu. Det andet sted er ikke helt så sikkert, men nogle gange, så kan det som vi har kendt føles trygt, bare fordi vi kender det. Den analogi kom lige ind, og jeg får det ind, at selvom vi ved noget måske ikke er godt mere, så føles det trygt, bare fordi vi ved, hvad det er. Sådan er det lidt med Villa i hendes syv sind omkring stedet til fødslen.”

I smuk energetisk forening

Til slut i samme healingssession kommer dette ind:

“Der er gyldent lys og en omsluttende gylden himmelbue rundt om Valde og Villa her til slut i healingssessionen. Som en smuk forening og en samlet energi, der healer og bringer dem i lys, healing og fred. Englene og energien er der – De og universets energi samt Valde ved, at tingene løser sig, og det er som om, at selvom englene mest ”bare” ser ud til at VÆRE der, så holder de netop energien og hele det felt for Valde og Villa.

Jeg takker så mange gange for at få lov til at hjælpe og heale i dag. Det har været en vidunderlig oplevelse og jeg takker Valde for at overgive sig, og ikke mindst åbne sig så meget. Du er kommet langt Valde, siger jeg til ham. Der tog du nærmest fusen på mig, siger jeg til ham. Det kan han godt lide – han er sådan helt kåd og glad over det. Han smiler underfundigt…”

En gravid Villa

Villa – fødsel og den første tid

Villa føder imellem den 29.-30. maj 2021. Fødslen ser eller hører Marianne intet til, men hun opdager hurtigt Villa ovre hos naboen. 
Det viser sig at Villa har fundet et gammelt bilvrag på nabogården, hvor hun føder og slår lejr med sine små killinger. De er fuldkommen skjult her. Ingen kan se dem eller umiddelbart finde dem.  

En dag følger Marianne efter Villa, og hun ser, hvor hun smutter hen – Marianne er en ren Scherlock Holmes, når det kommer til dyrene. På den måde finder Marianne ud af, at Villa-Mor, og de nye små, er i det gamle bilvrag. 

Catering er altid en mulighed hos Marianne

Marianne begynder at komme med mad til Villa. Hun har selvfølgelig ikke lyst til at forlade killingerne i så meget som bare 2 sekunder. Det har også den fordel, at Villa slipper for at krydse vejen imellem de to bopæle. 

Derudover giver det Villa energi til at kunne amme de små – det er helt utroligt at iagttage, hvordan hendes instinkt fungerer. Når Marianne har bragt maden og Villa spist det hun kunne, så skjuler hun det mad, som måtte være tilbage, ved at dække det til, så ingen andre får nys om, hvor hun er. Meget snedigt og klogt.

Marianne er helt bevidst om at katte på landet ikke altid bliver taget så alvorligt. Så hun taler med ejeren af gården om at kattene lige nu bor derinde i bilvraget, og om Marianne må komme over med mad til dem?  Manden er heldigvis en af de rummelige og godhjertede slags, så hun får lov til at gøre lige som hun har lyst til. Og han forsikrer hende også om, at han selvfølgelig lader dem være i fred. Sådan en indstilling er god for både menneske og dyr. 

Livet vokser i de små

Valde får healing og Villa med igen den 30. juni 2021. Her er Mariannes svar på den rapport som jeg sendte til hende efterfølgende:

“Villa er en travl lille kattemor, og det hjalp meget, at du hjalp hende. Jeg har stadig ikke set det mindste til killingerne, og hun er tydeligvis besluttet på, at det skal forblive sådan. Villa er stadig i den undersøgende fase med kattehulerne, og hun hopper frejdigt op på bænken og venter på godbidder. Jeg kan også se, at der bliver trampet rundt i de forskellige huler, og tæpperne bliver også flyttet rundt, men altså ingen killinger.  

Villa ser bare på mig det har katteblik, der siger; “hvor dum er du?” – En kattemor kan selvfølgelig sørge for sine killinger uden menneskers hjælp, men jeg er da glad for at komme og spise hos dig; det sparer mig for meget arbejde, og den tid kan jeg bruge med mine børn. – Og det gør hun. Hun viger ikke fra dem fem minutter ad gangen.”

Nye roller for vildkatteparret

Marianne skriver videre fra samme mail:

“Valde var ikke hjemme i morges, men da jeg var ovre at kalde på Villa, så var han lige i rumpen af hende. Jeg får helt ondt af Valde, for det virker nærmest som om han er lidt bange for hende, eller måske snarere nervøs for ikke at gøre hende tilpas. Hun er tydeligvis ikke nem at gøre tilfreds, så han får “BLIKKET”! Og du kan tro, at dukker sig, men forsøger snart igen med at småtjatte til hende. MEN vover han så meget som at nærme sig hendes mad…! Ak ja, den kærlighed, den kærlighed.

Killingerne er der stadig ikke så meget som et glimt af, men efter lange “samtaler”  med Villa om emnet, tror jeg, at jeg har forstået hvorfor. Det er jo helt naturstridigt for en lille vildkattemor at opfostre sine killinger som hjælpeløs kattemad-afhængig krøbling. 

De skal naturligvis være som Villa, der kan klare sig selv, men også lære gerne at tage imod et godt måltid mad, hvis det byder sig hos “tålelige” mennesker.

Når de har lært, hvad enhver ordentlig kat skal lære af sin mor, er jeg sikker på, at hun også vil vise dem, at der er en “katte-restaurant” lige i nærheden, hvis man ikke selv lige gider “lave” maden en dag “

Valde

Valde far-katten

Valde er ganske fantastisk og han udvikler sig forrygende flot – tænk sig, at da jeg lærte ham at kende, så kunne Marianne ikke tage madskålen, selvom hun stod klar med en bytter, uden at han revsede ud efter hende. Han blev hidsig og sur. Formålet med de første sessioner var netop at få ham til at slappe af og lære, at Marianne ikke tog noget fra ham. Tværtimod.

Idag er han blevet så meget mere end blot en vild kat. Han er stadig en stærk kat, som står op for sig selv – og nu også for sin familie. Han har udviklet sig helt utroligt meget – Han er blevet rummelig, forstående og meget social med sin familie. 

Valde går igennem ild og vand for sin familie

Det er heller ikke særlig længe siden, at Valde måtte have flere gange healing, fordi han havde forsvaret sit territorium. Han var kommet først slemt til skade med poten og i en senere fight havde han virkelig slået sit hoved og øret blødte. Det er jo tit en uoverstigelig udfordring at bringe vildkatte til dyrlægen. Vi forsøgte så ad denne alternative vej, hvor jeg spurgte ind til blødningen og healede på hans sår. Her giver fjernbehandlinger også virkelig god mening. 

Samtidig elsker jeg, at Marianne altid fortæller Valde når jeg skal heale ham. Han lytter og vi er jo ganske overbeviste om, at han forstår.

Villa

Villa mor-katten

På et tidspunkt her i sensommeren opdager Marianne, at Villa er med rogn igen! Ja det går stærkt nogle gange med de vilde katte. Og der er slet ingen tvivl om, at det er MEGET tæt på. Samtidig er de andre små dårligt nok flyttet fra reden og i stand til at klare sig selv, eller nok endnu bedre, flyttet over i Kattehuset. 

Der er ingen tvivl om, at det smerter Marianne at måtte gribe ind. Hun ville allerhelst lade tingene gå sin gang, men hun kan se, at de små ikke kan klare sig helt på egen hånd endnu, og det vil være bedst for Villa at blive steriliseret. 

Marianne har en vidunderlig dyrlæge, som lover hende en tid – såfremt hun kan få fat på Villa. Og jeg er klar til at heale hende samme dag efter indgrebet, så hun kan få ro på. Da Villa lever i det fri, skal hun overnatte hos dyrlægen 1 enkelt nat. Så hendes sår kan hele lidt og hun kan blive holdt med medicin og smertestillende. 

Mission accomplished!

Tro det eller lad være – missionen lykkedes på bedste vis. Villa kom med til dyrlægen og Villa klarede det i sandhed som en mis! Hun var ret rolig og tog det pænt. Marianne fortalte mig også, at det næsten var som at hun på en måde forstod, at det var nødvendigt. Hun var lige til at tage ind i transportkassen. Hun blev godt nok lidt gnaven, da hun var kommet derind. Men kun kortvarigt. Derefter gik det hele som smurt! 

Hun hverken hvæsede eller var sur på dyrlægen og hun ville endda kæle lidt, da hun var der. Ja, hun var som Marianne siger det – “helt omgængelig”. Og så er der jo det ulykkelige faktum, at katte, der ikke er øremærkede jo er jaget vildt nogle steder. Så Villa fik ro på flere måder den dag. 

Det viste sig at der var hele 6 nye små i maven. Det ville have været voldsomt for hende at skulle klare dem lige oveni de andre. 

Healing af Villa efter operationen

Her er et lille uddrag af en af healingerne, som Villa fik efter operationen:

“På et tidspunkt får hun healing af underlivet, og der bliver healet på sår og det som operationen kan have efterladt på flere planer, herunder fysisk traume og chok. Der bliver sendt et meget varmt, gyldent lys til Villa. Jeg får en meget varm gylden farve ind. Den stråler som et spotlight eller en kegleform henover Villa og giver hende ro og lys og healing. Hun ser ud til at slumre/sove mere eller mindre nu.

Klokken er 16.24 og vi bliver som aftalt i energien så længe det er nødvendigt, og jeg fornemmer, at det passer til hende i dag.

Jeg sidder blot og mærker energien og ser stadig denne smukke lyskegle, som strømmer ned over Villas fine krop. Det summer og snurrer i hendes mave og især i underlivet selvfølgelig. Det er jo kun naturligt.

Healingen skaber ro, og den speeder også den fysiske heling op efter det store indgreb tidligere i dag.

Det praktiske kan forsøde og redde liv

Når jeg spørger ind til – det gør jeg mest af alt fordi det bare kommer ind til mig – hvad der har været bedst for Villa, så er beskeden helt klokkeklar: At hun ikke ville have kunnet magte opgaven med 6 nye killinger. Det ville praktisk talt have kunnet tage både pusten, gnisten og livet af hende! Det er ret specielt, at jeg får denne besked (læs: fordi jeg sjældent får sådanne helt endegyldige beskeder ind, idet alt kan ændre sig ud i fremtiden). Men som du ved Marianne, så skriver jeg alt ned, hvad som kommer ind.

Når jeg spørger dybere ind, så får jeg, at fødslen af de 6 ville kunne være blevet fatal for Villa. Måske ikke – det kommer an på nogle omstændigheder – men hun ville ikke være helt klar og i form til det. Det ville have været ekstremt hårdt for hende nu, hvor hun først lige er kommet til hægterne, efter at have passet de andre små. “Så på sin vis kan man sige, at du har reddet hendes liv” – meget muligt i hvert fald Marianne❤️

Det billede, der bliver vist herefter for mig er, at hun, Valde og de små kan få endnu mere glæde af hinanden nu. Og hun kan til fulde nyde bare at være kat og mor. Indgrebet er selvfølgelig ikke morsomt, men det kommer helt tydeligt ind, at på sigt er dette den bedste løsning for Villa, hendes killinger og Valde.”

Healing giver ro

“Energien flader mere ud nu og klokken er blevet 16.38. Jeg sidder blot lidt endnu og mærker lige ind til Villa, og hvordan hun har det inden jeg afslutter. Hun virker til at slappe mere af – den uro som hun havde er mere en døsighed nu. Hun ligger muligvis og sover.

Hun har tillid og er tryg – jeg viser hende englene, som passer på de små og hende. Det beroliger hende også. Hun virker taknemmelig og tilpas med det hele lige nu. Jeg beder englene om fortsat at våge over hende – at hjælpe hende godt igennem natten. Og jeg får sådan nogle smukke sølv-blå-hvidlige lys og engle ind, som passer på hende. Som nærmest spiller noget helt stille musik og sender ro og hvile til Villa.

Det healer fortsat lidt i underlivet hos hende. Det er så godt og hendes krop vil jo stille og roligt hele videre herefter. Vi er blot sammen i energien indtil jeg fornemmer, at jeg kan slippe.”

Jeg må bare sige at jeg ganske enkelt er imponeret over Mariannes indsats! Hvor mange mennesker bruger tid, kræfter og ressourcer på vilde katte. – Jo, det er der nogle som gør, men de er ikke mange. Det er meget smukt, hvad Marianne har gjort og gør for at den lille familie kan forblive intakt og leve i ro sammen. 

Frejdig
Munin og Snurre
Valli killing i baggrunden – Mor Villa i forgrunden
Frejdig tager for sig af retterne

We are family

Forleden talte jeg med Marianne om denne artikel. Og hun nævner også, at jeg i en session med Valde fik ind fra ham, at han aldrig havde troet, at han ville få sin egen familie. Han havde måske heller ikke tænkt så meget over det, men nu, hvor han har den, er han så taknemmelig og lykkelig, at han næsten må knibe sig i forbenet. 

Valdes udvikling vil ingen ende tage, og nu er det kommet så vidt, at der også er plads til killingernes kommen og gåen i Kattehuset. De får naturligvis også serveringer fra Marianne. Hun fortæller mig, at der altid er en af killingerne, som har taget Valdes plads. Den var aldrig gået for et år siden med ham. Der ville han have smidt eller kylet den ud af pladsen. Men Valde finder nu blot godmodigt en ny plads til sig selv. Den bliver så taget af en ny killing senere hen osv.

Killingerne kan også finde på at spise Valdes mad fra Valdes skål. Det observerer han blot godmodigt, stiltiende fra sin nyfundne plads. Det er jo ganske forunderligt. En ting er at Villa har sine instinkter og sit naturlige, moderlige gen, men Valde, som er den sejeste vilde kat, er nu også den mest bløde far-kat. Han har udviklet denne empatiske, rummelige og omsorgsfulde side af sig selv. Det er virkelig imponerende.

Og sådan går livet sin vidunderlige gang i det dejlige Kattehus med den fineste Valde-Vild-katte familie. 

Afslutning

Der er mange interessante ligheder og betragtninger i historien om Valde. Jeg vil gerne fremhæve, især to ting fra dyrenes forunderlige verden, der har ramt mig (igen og igen):

  1. Dyr har følelser. – Det viser Valdes måde at være med sine killinger på. 
  2. Dyr kan udvikle sig igennem kontakt, kærlighed og støtte.

Og analogien til menneske-verdenen er jo slående. Vi kan jo blot tænke på dyrene som børn, der er rå og u(s)polerede – de bliver også meget påvirkede af deres omgivelser og miljø i deres udvikling. Ligesom mennesker, i en familie, på en arbejdsplads, på et plejehjem eller i en skole. Alle steder betyder det rent faktisk noget, hvordan vi bliver mødt og naturligvis også møder andre. 

Kontakt, kommunikation og tillid er nøgler til udvikling og vækst. Healing og telepatien er med til at rense, rydde op og støtte op om dyrene i forening med at dyrevenner og ejere rundt omkring er med til at fuldende behandlingen og sikre at udvikling og positiv forandring finder sted. 

På et tidspunkt fik jeg ind i en session at Marianne har reddet Valdes liv, samt hvor taknemmelig han er for det (se eventuelt artiklen som er linket til den første artikel i prologen).

Nu er det Marianne der fortæller Valde, at “du redder mit liv hver dag Valde”❤️ Er det ikke bare smukt? 

Jeg nyder at være med på sidelinjen på denne fine rejse som Marianne er på med sine vilde katte.

Tak fordi jeg måtte skrive historien

Kærligste hilsner
Mette

telepathy|telepati