Traume healing og nulstilling

sep 27, 2020

Healing

I dag skal det handle om healing. Healing er et af de redskaber, som jeg altid benytter i en eller anden grad i en session med et dyr. Det sker også selvom der måske ikke som sådan er sygdom eller store ubalancer.

Der er jo altid noget som kan komme lidt mere i balance – fysisk, psykisk eller sjæleligt. Dog er det mest interessante ofte, at når “vi” (læs: ejer og jeg) ikke tror, der er noget dybere eller særligt, så dukker ting op hos dyret. “Ting” vil sige traumer, fysik eller følelser, som blokerer og giver udfordringer. Adfærden kan være påvirket mere end vi regnede med. 

Lige til information: Jeg bruger “hesten” som eksempel i resten af artiklen, men det kan sagtens dreje som om en hund eller kat. Så du erstatter endelig bare “hest” med det relevante dyr for dig. 

Jeg elsker at healingen og energien i hesten viser vejen, samt at vi netop aldrig kan tænke os til resultatet eller hvad der skal “komme ud af” sessionen. Dog vil der jo ofte være en idé, et fokus eller en intention. Det er også godt at have – samtidig med at åbenheden for “hvad der måtte dukke op” er en god tilgang for dig som modtager af informationerne fra din hest.  Min erfaring er netop, at der som regel findes mere end blot det fokus, som umiddelbart kalder på opmærksomhed. 

Alt er en proces 

Ligesom når vi mennesker går til massage, psykolog eller anden terapeutisk behandling, så er det en proces. Sådan er det også med dyrene. De kan have brug for opfølgning, vedligehold ved kroniske lidelser eller anden “livsforlængende” behandling. Sidstnævnte er naturligvis ikke noget healingen kan sikre. Men healing hjælper ofte på velværet sålænge dyret er her fysisk.

Healingen kan også, i tilfælde hvor dyret ikke skal lide mere, hjælpe hesten til at slippe og få ro. Så healing er en særlig størrelse, og det består af en nærmest sjælelig intelligens, som vores hjerner ikke kan forstå eller skal kontrollere. 

Jo mindre kontrol jo større mulighed for healing. 

Traume healing

Hvad er et traume egentlig? Det lyder jo ret alvorligt, og et traume kan både være et fysisk traume efter et brud, forstrækning, arvæv efter operation eller andre anatomiske problemer. 

Den del af traume healing, som fylder mest i mit arbejde er de psykiske. Det viser sig nemlig ofte, at det psykiske og fysiske hænger sammen og påvirker hinanden. 

Sagen er at de psykiske traumer kan sætte sig fysisk i hesten. Hos hestene er det også mere reglen end undtagelsen, at der er blokeringer fra gamle oplevelser. Eksempler herpå kan være mange flytninger, hård træning, for ensidig træning og ridning, forkert foder, stress, skader og ja jeg kan blive ved. 

Ligesom hos mennesker er en stor del af healingen, at få talt om det, mødt det og rummet det. Det gør jeg sammen med hesten (og ejer), og det er så rørende og vidunderligt hver gang. Her er jeg virkelig på hjemmebane, og det er blevet min store passion!

Ja! Det ER bare passion for mig!

Jeg er ganske enkelt vild med traume healing. Når jeg så kombinerer det med telepatien, kraniosakral terapien og massagen, så er der sandelig basis for at holde traume-fest og forløse en masse i din hest. 

Så selvom vi åbner op for noget, så bliver dette samtidig bevidstgjort og ryddet op i. Og det ligger dermed ikke latent og gnaver sig ind i hestens gode humør, eller endnu værre, sætter sig til fysisk sygdom. 

Det er aldrig for sent

Et eksempel på, at det aldrig er for sent at få traume healing til din hest, er en case med en hest, som havde haft mavesår flere gange. Ude i stalden mærker jeg tydeligt healingen arbejde i maven på hesten. Så tilkendegiver ejeren at hesten har haft mavesår, men det er jo færdigbehandlet. Det interessante er dog at hesten stadig er modtagelig for at få healing netop dette sted. 

Hesten var så heldig at få en opfølgning hvor vi igen tjekkede maven igennem og healede den sidste rest. Så der er altid mulighed for en højere grad af balance. 

Nulstilling, ro og balance

Det er utroligt hvor meget et dyr kan heale på blot en enkelt session! Jeg overraskes gang på gang. Som perler på en snor napper vi forskellige situationer, følelser strømmer igennem og/eller fysiske genvordigheder.

Mange heste kommer et godt stykke videre med bedre trivsel, balance og ro på 2-3 sessioner, og derefter kan vedligehold naturligvis bidrage til at opretholde balancen.

Livet er jo ikke statisk og skal leves. Din hest bevæger sig, træner og stiller op til stævner med dig. Så det er klart, at her vil der altid være noget at komme efter. Det er en krop som skal bruges, men også holdes vedlige og passes på. 

Dyrene fortjener at vi passer godt på dem

Har du fået lyst til at give din hest, (hund eller kat) en session med mulighed for indsigt og healing, så giv mig et kald med det samme. 

Telefon: 21 75 77 22.

Kærligste hilsner

Mette

|dyrehealing