Min hest skal bare makke ret

mar 15, 2020

At finde leder-hesten i dig selv

Hesten er din nøgle til at forstå dig selv. Ja og så punktum. Så enkelt kan det faktisk siges. Men vi mennesker har jo ofte brug for lidt flere ord, så her kommer lige lidt mere input:Der er ikke noget “quick fix” til at få din hest til at altid gøre som du ønsker. Det er en livslang rejse og ja man kan kalde det en livsstil – en måde at være i verden på sammen med din hest. Det handler om udvikling, selverkendelse og ikke mindst indsigt, når du arbejder på at blive førerhesten i dit hjerte. Hjertekontakten er det essentielle, og her kontakten til dit eget hjerte, intuition, energi og mavefornemmelse af vital betydning. Det er herigennem du skaber den dybe, inderlige kontakt til din hest.  

Din reaktion – din udfordring!

De følelser og reaktioner hesten vækker i dig, har DU ansvaret for at tage hånd om. DU har opgaven at få dem analyseret hos DIG selv – IKKE hos din hest. Hvis du efter svarene på dine reaktioner hos din hest, så er det blot en ansvarsfraskrivelse og projektion af egne blokeringer. Den hest, som kan “få dig ud i frustration og afmagt” er din bedste lærermester. Tak den for det og se så indad. Måske kan du klare noget selv, men måske skal du søge kontakt til en “oversætter” (læs: undertegnede:)  De mest “drilske” og “besværlige” heste er også ofte dem, som kan formidle allermest indsigt og læring til dig. Vær bevidst om, at når hesten ikke makker ret og virker “off”, er det spejlbilledet af noget hos dig selv. Selv fysisk sygdom hos hesten skal nogle gange heales hos dig fremfor hos din hest. Når du får indsigten og forståelsen herfor,  kan din hest slappe af og give slip opgaven med at skulle spejle dig. Den får selv healing igennem din healing. I hænger nøje sammen er følelsesmæssigt tæt forbundne. – På godt og ondt. Det er en kæmpe gave til dig og der ligger oftest et stort personligt udviklingspotentiale gemt heri. 

Et godt Samarbejde er målet – men også midlet

Træningen og samarbejdet med din hest, i et naturligt flow, har netop som mål at finde glæden hos dig selv, istedet for “hvornår kan vi blive færdige med de her øvelser”? Eller “gjorde den som jeg sagde?  Når den glæde og harmoni har indfundet sig hos dig selv, kommer belønningen ved øvelsens afslutning. Den tilgang som jeg taler for er: At du lærer at opfatte selve træningen og arbejdet undervejs i øvelsen, som belønning i sig selv. Det handler om at finde nydelse og nærvær i udførelsen. Det handler om samvær og samarbejde i flow. Og her nøglen; empati, tålmodighed og energi. 

Forbind dig med din hest

 Mange hesteejere forstår ikke, hvor afgørende det er for hesten, at de forbinder sig med den.  At de lærer at betragte forholdet som: “VI” i stedet for “DEN og “MIG” er vigtigt . Hesten er et flokdyr, og når du er sammen med den under ridning, træning eller strigling – så er “I” en flok, og du skulle helst være lederen. Den individualistiske tankegang skal erstattes med en mere kollektivistisk tankegang for at opnå nærvær og samhørighed med din hest. Det er afgørende for både trivsel, samarbejde og gode resultater.  Din hest behøver ikke elske dig eller bevise noget overfor dig, for at I har en god relation. Den må naturligvis gerne elske dig, (og det gør den uden tvivl i et godt, harmonisk forhold), men det er ikke  noget  du kan opstille stille som betingelse. Du skal lære at ELSKE dig selv, og din hest viser dig de steder, hvor der er plads til forbedringer, hvad angår netop det.   Således er din hest en konstant kilde til både respekt, beundring og inspiration. Metoden til at få din hest til at “makke ret”  er at DU lærer, hvor DU kan rette ind og blive mere nuanceret og selvkritisk når du ser på dig selv.  Kend dig selv og du kender din hest.  Har du brug for en “oversætter” i relationen til din hest – så ring eller skriv til mig med det samme. Så vil jeg meget gerne fortælle om, hvordan jeg kan hjælpe netop dig og din hest til bedre  samarbejde og større trivsel.  Kontakt Mette (mig): 21 75 77 22 Kærligste hilsnerMette

|Healing