Hvad er spejling og spejler mit dyr mig?

sep 19, 2020

Hvad betyder spejling egentlig?

Ligesom der kan være dele af vores krop og udseende, som vi ikke kan lide, når vi ser os i spejlet, er der også aspekter af vores personlighed, som vi kan have svært ved at acceptere. De personlighedstræk eller væremåder, vi tager mest afstand fra i andre mennesker, bor faktisk inde i os selv.

Sagt på en anden måde; det som vi ikke kan lide hos andre er også det, som vi ikke kan lide ved os selv. Det kaldes i psykologien også for skygger. 

Vi afspejler hele tiden dele af os selv. Og da vi ikke altid kan se vores egne skygger i spejlet – eller endda vores styrker (også kaldet lyse skygger = positive kvaliteter) – giver livet os gaver i form af relationer.

Relationerne er med til at vise os, hvad vi har potentielt adgang til indeni; mørkt såvel som lyst.

Andre mennesker (og dyr!) virker som spejle, der afspejler os og giver os en chance for at udforske og bevidstgøre, hvem vi selv er. 

Hvorfor er spejling så interessant?

Årsagen til at spejling er så interessant for mig er, at jeg ganske enkelt er en udviklingsnørd! Jeg har det lidt som når en kabale går op, når dyrene viser os, hvad vi personligt kan arbejde videre med. 

Det kan være dyret som konstant overskrider vores grænser og hvor spejlingen viser os, at vi skal steppe op på lederskabshylden endnu mere. 

Eller det kan være katten som tager al din stress og viser dig, at du skal tage dig af dig selv; sørge for at DU får hjælp og får det godt. 

I en session med et dyr – eksempelvis en hest – vil der være mange lag og en del af disse lag er spejling. Noget af løsningen til at din hest  får det bedre vil være at se på denne spejling. At blive bevidst om det og træne hvad der er behov for – hos dig og hos din hest (jeg bruger hesten som eksempel i resten af denne artikel, men det kan ligeså vel have været en kat eller hund der er tale om). 

Er mit dyr altid et spejl?

Der vil stort set altid være et spejl at finde hos dit dyr. Men der er som nævnt mange lag og facetter i dyrets dynamik, personlighed – og ikke mindst hos dig selv.

Sygdom og smerter hos dyret kan påvirke adfærden, og det skal der naturligvis kigges på som en del af behandlingen. Desuden kan der være fortidens traumer, som driller dyrets nutidige adfærd og endog sygdomsforløb.

Hesten der er blevet misforstået eller behandlet følelseskoldt begynder muligt at reagere (læs: heale), når den kommer til et sundere miljø.  Netop et miljø med tryghed og plads til healing af fortidens sår; her er det så ejerens opgave at forstå, at det er hvad som foregår. 

Ofte vil du tiltrække et dyr som du kan hjælpe og/eller lære noget af. Heri ligger også spejlingen. 

Hvis du for eksempel har haft tendens til angst eller nervøsitet, så kan du måske have tiltrukket en hest, som er nervøs. Her er det din opgave at yde omsorg og tage hånd om det, så hesten får det godt igen. Du vil kunne bruge din empati og forståelse til at rumme din hests uro – det vil muligt træne din egen tålmodighed og lade dig kigge på eventuelle rester af gamle mønstre hos dig selv i forhold til angst og uro. 

En kompleks størrelse…

Virker det en smule kryptisk og uoverskueligt? Eller er det helt krystalklart? 

Nogle gange kan det være svært at se, hvad det er, som din hest spejler hos dig. Fordi I ofte er så forbundne samt har fået vaner og måder at være sammen på. Tingene er jo bare som de er – eller er de…?

Og nej jeg er ikke fortaler for at skulle overanalysere på spejling, men det handler ganske enkelt om forståelse, ansvar og bevidstheden om dette. Det er en del af et dybere perspektiv på livet for dig og din hest.   

Jeg oplever en stigende interesse for at høre mere om spejling og derfor også denne artikel. Det er noget af det som jeg mærker rykker allermest i forhold til at nå større dybder med din hest, og nå til endnu mere forståelse for jeres relation. 

Spejlingen er som nævnt kun en del af årsagerne til din hests mulige udfordringer, og den kan være kompleks at udrede selv.

Når det er sagt, så er det 100% min oplevelse, at de ejere, som er åbne for spejlingen kommer meget dybere i behandlingen af deres dyr. Også blot på enkelt behandling kan der komme skønne aha-oplevelser og indsigter. 

Faret vild i spejlsalen..?!

Måske virker det hele lidt for uoverskueligt og hvad skal man så gøre med den viden, at din hest (husk det kan også være din hund, kat eller kanin!) spejler noget hos dig? 

Det bidrager til øget bevidsthed hos dig, større forståelse, rummelighed og tålmodighed i træningen. Dette er med til at booste din hests trivsel og din egen personlige udvikling. Ja du får nærmest et nyt sæt briller at se verden igennem. Hvor sejt er det lige!!

Er du blevet nysgerrig på hvad din hest forsøger at vise dig/fortælle dig eller lære dig?
Så er hjælpen lige her. Ring allerede idag og hør mere om, hvordan jeg kan hjælpe jer videre på jeres vidunderlige udviklingsrejse sammen. 

Kærligste hilsner
Mette

Telefon: 21 75 77 22

Ps.: Jeg laver både billed-telepati og fjernhealing samt kører primært på Sjælland. 

Prisen for en billed/fjernbehandling er 800 kr. og den er 950 for et besøg.

Hvis det er mere end 30 minutter fra København må forventes et tillæg i prisen. 

Telepati