Healing af traumer og psykiske mén hos din hest ❤️

jul 18, 2021

Hesten er et sensitiv dyr ❤️

Idag skal det handle mere om healing. Som nævnt for noget tid siden ville jeg skrive mere om den psykiske og følelsesmæssige healing. Idag skriver jeg allermest til dig som har hest – på den ene eller anden måde.

Har du ikke hest men er du interesseret i healing, kan du alligevel med fordel læse med. Meget af det kan sagtens overføres til andre dyr. 

Hesten er et sensitivt dyr. Det er alle heste. Nogle gange så kan nogle heste måske være lidt mere modstandsdygtige overfor omgivelsernes indflydelse, eller robuste i deres fysik og genetik end andre heste. Men dybest set er de alle ekstremt sensitive, intuitive og gode til at mærke (indføling).

Intuitionen lyver aldrig ❤️

De mærker ofte på den måde, at de blot “ved noget”. Deres hjerne behøver ikke analysere eller vurdere på om det nu også kan passe. Dette “analyse-fænomen” eksisterer slet ikke i hestens verden. 

Der er ingen tvivl om, at hesten besidder denne kvalitet. De mærker, føler ind og ved bare ting. Også ofte længe før vi mennesker opfatter blot en brøkdel af det, som hesten allerede er klar over. Det er derfor ikke noget vi bare kan lade som om ikke findes. Det gør det.

I min erfaring, så fylder hestens indføling, intuition og sensitivitet lige så meget for den som vores hjerne gør for os. Groft sagt kan man sige at hesten mærker mest, og vi (mange af os i hvert fald) tænker mest.

Dermed ikke sagt at vi mennesker ikke mærker eller har intuition. Det har vi jo helt sikkert, men nogle gange kan vi glemme af mærke og lytte efter. Der er også mennesker som måske slet ikke lytter, og det kan vise sig at blive en hård skæbne for en hest. 

En misforstået behandling ❤️

Det som jeg meget tit oplever med heste, som får healing hos mig, er at de er blevet fejltolket eller/og misforstået. Måske er hesten mest af alt blevet født ind i en business, hvor det handler om præstation, perfektion og profit. Her er der ikke megen tid til at mærke. Her er det mest tid til at makke ret. 

Denne tilgang er noget som seriøst kan sætte spor i hestens psyke og sind. Den bliver ganske enkelt traumatiseret. Det kommer ikke nødvendigvis til udtryk på dette sted, hvor den muligvis kan være en dygtig performer som klarer sig godt. Den kan springe højt og/eller klare dressuren til et 12 tal! 

Det som kan forekomme er, at hesten på et tidspunkt bliver enten skadet (naturligvis på grund af pres og muligt for tidlig og hård træning) eller der sker noget med dens personlighed, så trænerne / ejerne ikke kan bruge den. Der er blevet drevet rovdrift på dens kompetencer, og ja det kan jo nærmest grænse sig til direkte mishandling.

Den har måske aldrig fået lov bare at være hest og være til. Men har stået på en “fabrik” i et performance-drevet fangenskab. Det kan jo knække og slukke gnisten hos enhver. 

Når hesten er så heldig, at få en ny ejer, som virkelig bare gerne vil hesten og blot kunne ride sig en tur. Så kommer alle skelletterne tit væltende ud af skabet. Her er der pludselig tryghed, ro og plads til at heale alle de sår, traumer og psykiske mén forårsaget på “fabrikken”.

Healing skal der til ❤️

Her kan hesten begynde at heale. Det betyder at den både reagerer og kan få det periodevis værre!! Det kræver meget (tålmodighed x 1000) af dig som ejer ikke at give op. Også at vide at hesten er sensitiv og lige nu er den over-sensitiv. Det sker at heste pludselig får et mavesår, som springer ud i lys lue. Det er healing. Ja du læste rigtigt – mavesåret er også healing!

Hesten reagerer og healer på alt det den ikke har kunnet komme af med. Alle de piskeslag, skub og hårde håndteringer som har kapslet sig inden i dens celler skal jo ud og have afløb. 

Det er vigtigt at understrege, at dyrlægen naturligvis skal på også som en hjælp med medicin og scanninger ved slem sygdom som eksempelvis mavesår. 

Jeg har både oplevet heste med et mavesår som blev behandlet, hvor jeg støttede op med terapeutiske og healende samtaler med hesten. Desuden har jeg også været hos heste som ikke har mavesåret aktivt mere, men alligevel har den vist mig, at der var rester på celleniveau og fysisk at heale op på. Der er som om at jeg ser for mig et “arvæv” eller aftryk i hestens krop, som medicinen ikke kan tage væk, men som healingen kan hjælpe med. 

Healing bringer tingene op for healing ❤️

Det som er vigtigt at understrege er, at såfremt der er meget at heale hos din hest, så vil det tage tid og flere sessioner. Den kan ikke skynde sig at heale. Vi kan ikke forcere det – og det er der aldrig kommet noget godt ud af heller.

Ligesom dyrlægen nogle gange beordrer boks-ro, så kan jeg også godt finde på at beordre ro i mindst nogle dage. Efter en times healing så har hesten brug for tid til at være med energierne og integrere dem dybere i sit sind og sin krop. 

Healingen sætter en proces i gang, så når hestens krop opdager, at der er hjælp at få, så kan der godt dukke mere op, som har brug for healing. Så fortvivl ikke hvis du tænker, at det hele er endnu dårligere end du troede. Hellere at hesten får hjælp nu, end den går med noget, som slår ud i lys lue senere. 

Så der er ikke altid noget quick fix. Adfærden ændrer sig over tid og i takt med, at healingen og terapien virker. Den telepatiske kontakt hvor jeg blot møder hesten i dens følelser og tilstand healer så vildt meget. Og jeg er meget passioneret over den proces. Det er min erfaring at det er det som gør den allerstørste forskel i en healing. At møde hesten i alt det den er følelsemæssigt og energetisk. 

Har din hest brug for healing af stort eller småt? ❤️

Måske har du lige overtaget en hest eller du har længe tænkt på, at der er noget som det kunne være interessant at få mere vished omkring hos din hest. Det kan være, at du har en hest med eksempelvis:

Fysiske spændinger (kan komme til udtryk som halthed, stivhed eller irritation)

Mavesår (nu eller tidligere) (et fysisk og psykisk traume)

Efter operation (fysisk traume); herunder muligt psykiske traume fra tidligere 

Mulige traumer som du ikke helt kender, men har en fornemmelse af kunne være der fra tidligere tider og som påvirker din hest idag

Listen er ikke udtømmende men blot et lille udpluk af de ting, som jeg oplever at hesteejere kommer med. 

Ud over healing og telepati, så laver jeg også kraniosakral terapi og massage af hesten. Jeg oplever at kombinationen af healing og kraniosakral er rigtig nyttig til mange heste, da følelsesmæssige ting ofte kan sætte sig fysisk. 

Skriv eller ring til mig på nedenstående mail eller nummer:

Telefon: 21 75 77 22
Mail: mette@mettesorensen.dk

Kærligste hilsner
Mette

Obs.:Jeg kører ud på Sjælland og kommer også på lidt mere planlagte ture til Fyn og Jylland. 
Desuden er det muligt at bestille en fjernsession, hvor jeg behandler din hest via et billede. 

Pris for fjernbehandling er 800 kr. 
Pris for fysisk besøg er 950 kr. (+ tillæg for kørsel ved mere end 30 minutter fra min bopæl (København))

dyrehealing