Healing af traumer hos din hund

aug 9, 2021

Healing blødgør og løsner

Jeg har i andre nyhedsbreve været mere inde på hvad healing er og til dels også hvad healing gør. 

I dag skal det også handle om healing og med fokus på traume healing hos hunden. Healing arbejder på flere planer samtidig – og kan sagtens arbejde flere steder i kroppen på samme tid. Så rent fysisk kan der blive healet i maven og i benet på samme tid. Healing er lys og en evig kilde som aldrig slutter – der er uendelig med healing. Er det ikke en rar tanke? At der altid er mulighed for lys, varme og healing. 

Healing bringer også ting frem i lyset. Så ligesom at benet måske blev i orden, så kan det være at hunden viser tegn på noget nyt efterfølgende – enten i et andet ben eller en skulder eller/og lænden. Bare til eksempel. Det skyldes netop, at når kroppen slipper den udfordring, som stod først for, så kan den næste ting komme frem og blive behandlet. Blot under en enkelt session kan der blive healet meget og flere ting. Også ting som du som ejer måske slet ikke havde tænkt på. 

En holistisk måde at behandle på

Når det drejer sig  om traumer er healing et særligt godt redskab. Healingen kan arbejde mere ind i de ubevidste planer, og behandler både mentalt, fysisk og også rent åndeligt. Det er ofte sådan healingen arbejder bedst – ved at skrue og justere lidt på flere planer.

Hvis vi et øjeblik ser hunden som en radio der spiller for højt, så vil healingen ikke kun arbejde ind og få volumenknappen til at skrue ned, men det kan være at der skal justeres på bassen og diskanten også, så lyden ganske enkelt bliver mere helstøbt og ren.

Sådan er det også med din hunds mentale og følelsesmæssige tilstand. Så når vi healer psykisk og på traumer, så vil der ofte også ske healing i det fysiske. Det kan være at traumet giver kvalme eller svimmelhed og/eller ondt i maven. 

Traumer kan være roden til sygdom. Derfor er det også en god idé for din hunds trivsel naturligvis nu og her, men også på sigt som forebyggende behandling at få healet eventuelle traumer hos din hund. 

Hunden vil altid forsøge at virke ovenpå

Nogle gange ved du som ejer at din hund har nogle traumer. Men det er måske ikke altid at din hund helt konkret udviser en adfærd som indikerer et traume. Eller din hund kan have ændret sin adfærd pludseligt og det kan netop ske, når traumet er blevet trigget af en situation. 

Det kan være at din hund er blevet forladt på en måde den aldrig har prøvet det før eller den har haft et uheldigt møde med en anden hund. Og nu kan den pludselig ikke lide nogen hunde. Eller den udviser noget uro og nervøsitet, hvilket den ellers aldrig har gjort før. 

Det er en god idé som ejer at huske at se på helheden og de mulige mønstre, som kan være i hundens ændring. Måske er det bare tilfældigt og ofte er der dog en dybereliggende grund til at ændringen er sket. 

En sidste ting som man som ejer altid skal huske er, at hunden vil forsøge at virke “ovenpå” og ikke lade sig mærke med noget. Også hvis den er syg. Så længe det er den muligt, vil den lade som om ingenting er galt. Det kan endda være at den kompenserer for sit ubehag ved at være overdrevent glad eller vild. Dette er dermed også en ændret adfærd.

Rom blev som bekendt ikke bygget på en dag

Nogle gange skal vi også huske på, at selvom hunden er virkelig dygtig til at heale og ofte er gode til at give slip ind i nuet, så kan den godt have brug for flere behandlinger. Også når det drejer sig om traumer. 

Forestil dig at du selv kommer til massør eller en terapeut en enkelt gang, og så skal du være tip top færdig på den ene times tid behandlingen varer. Nej vel!? Den time kan muligt lindre og gør måske også en hel del, men skal du føle, at du kommer til bunds og videre, så er et mindre eller længere forløb ofte at ønske. 

En anden ting er at healing og forandring tager tid. Så du vil blive testet på din tålmodighed. Samtidig kan det være, at de ændringer, som du ønsker at se hos din hund ikke indtræffer på lige den måde eller det tidspunk, som du havde forestillet dig. 

Healing er en forandringsproces

Det betyder ikke, at der ikke sker noget. Men nogle gange skal der ske noget andet for at vi kommer helt i mål. Hunden er jo et levende væsen og vi kan ikke altid kontrollere lige præcis hvornår og hvordan den skal ændre sig. Psyken skal også have tid til at integrere og forandre sig. 

Så igen er det en god idé at holde et åbent perspektiv og se hele billedet. Det kan godt være, at din hund ikke er holdt helt op med at være eksempelvis bange for cykler, men til gengæld kan det være at den er blevet mere robust overfor skraldebilens høje lyde. Eller det kan være, at den for det meste ikke er bange for cykler men forleden aften blev den bange igen. Det sker jo fordi  din hund selvfølgelig ikke har det ens hele tiden. 

Så træthed, uvante situationer eller steder (eksempelvis på ferier eller andre ophold) kan måske gøre din hund mere “oppe på mærkerne”. Jeg kender det fra min egen hund når han er træt, så er lunten bare kortere og han har sværere ved at forholde sig til mere.  

Har din hund brug for et traume tjek og healing?

Så tøv endelig ikke med at ringe eller skrive til mig på Telefon: 21 75 77 22
eller på Mail: mette@mettesorensen.dk

Måske er du i tvivl om det er det der skal til eller hvad der er sket inden du fik din hund. Så ring endelig så tager vi en snak om det. 

Jeg laver både fjernbehandlinger og kommer ud på besøg, hvor laver behandlingen. 

Læs mere om begge muligheder herunder: 

Live healing af din hund

Live telepati af din hund

Billede telepati med din hund 

Kranio sakral terapi til din hund

 

 

|dyrehealing