Oplevelse af utryghed i spæd-dyrsfasen og i de første år
Efterhånden som jeg møder flere og flere dyr, så bliver det tydeligt for mig, at de – ligesom mennesker – kan have adfærdsproblemer, når deres første levetid og år har været utrygge og urolige. Har det handlet om overlevelse eller/og om, at dyret ganske enkelt ikke har fået lært både det sociale og fundet tryghed i livet. Ofte. Det kan vise sig hos alle dyr; fra katten som er blevet dumpet på p-pladsen til hesten, som er blevet misforstået som tvær (måske var den deprimeret), og blot skulle have ren besked, over til hunden, som har fået lov at passe sig selv uden den store menneskelige kontakt eller nærhed.
Dyr er sociale væsner og flok mentaliteten hersker i stor grad hos dyrene, således som hos menneskerne (ja vi er også flok-dyr hvis nogen skulle have misset den)!
Hvis dyrene oplever at blive ignoreret, sat til en side eller direkte smidt væk, så vil det være at sidestille med et psykisk overgreb og forplante sig til et traume som sætter sig i psyken og også i kroppen celler. Et traume som oftest først viser sig, når dyret kommer til en ejer, hvor det underbevidst ved, at der er mulighed for at endelig reagere og få healet det traume.
Tilknytning er væsentlig hos dyr
Fysisk mishandling forstår vi er slemt. Det kan ses og der er en person som forårsager dette.
Hvad vi måske ikke tænker på så ofte er, at det kan være ligeså slemt med psykiske overgreb; det som er at blive ignoreret eller mere eller mindre overladt til sig selv kan også skade dyret følelsesmæssigt (ja alle dyr har følelser!). Hos mennesker hedder det i psykologisk teori tilknytning. Det gør sig i ligeså høj grad gældende hos dyrene. Både store og små – så alt fra kaniner til katte, hunde og heste!
Vi får det dyr som vi kan hjælpe og som kan hjælpe os
Det som jeg har bemærket i mit arbejde med alle slags dyr og mange forskellige mennesker, er at det dyr, som vi har, også er et dyr, som viser os noget om os selv. Så får du et dyr som udviser separationsangst, så er det muligt, at du i virkeligheden selv har lidt af det som barn! Det kan være at du ikke kunne lide at sove ude hos andre eller hvis du skulle lege med andre børn, så ville du helst være hjemme hos dig selv.
Har du haft svært ved at frigøre dig fra dine forældre senere hen, så kan det være at din kat eller hund udviser en adfærd, som både spejler og trigger dette. Det som jeg ofte erfarer er, at når et dyr får healing (også fjernhealing), så får ejeren det også. Ejeren vil få mulighed for at deale med sine egne traumer; blive bevidst om dem og få dem bearbejdet og healet. Nogle gange sker det spontant og automatisk.
Det er meget rørende og vidunderligt. Jeg er meget taknemmelig for mit arbejde og jeg har dyb respekt for de processer, som der sker undervejs hos såvel dyr som ejer.
Det fysiske er kun toppen af isbjerget
Nogle gange er det mere ubevidst at healingen arbejder, og selvom healingen er bestilt til et konkret fysisk problem, så viser der sig tit en underliggende ubevidst psykisk årsag. Når vi tør åbne for dette perspektiv, og også er villige til selv at kigge indad, så er det magien opstår.
En lille historie fra forleden dag: Det sker at folk (en dame i dette tilfælde) siger at “jeg har en søster som har fået en hund, måske skal hun snakke med dig” – “ja” siger jeg. Så siger vedkommende videre: “men nu er den ved at være holdt op med at nappe ud efter hendes datter, så jeg tror ikke der er behov for hjælp”. Så svarer jeg: “Okay men dyr vil altid nyde at få healing”. Og ja sådan er det. Healing og telepati, hvor du lærer dit dyr at kende i et helt nyt perspektiv og lys bidrager jo til jeres relation og til udvikling hos jer begge. Dit dyr føler sig set, inkluderet og relationen kan udvikle sig derfra til noget dybere.
Er du ikke til udvikling – så bare glem det selvfølgelig – hahaha!
Spøg til side: Vil du også gerne opleve magi og lære dit dyr (og dig selv) bedre at kende, så skriv eller ring til mig for at høre hvordan jeg kan hjælpe netop jer.
Vi ses!
Kærlig hilsen Mette
Telefon og sms: 21 75 77 22