For meget og for lidt… varme!

aug 16, 2020

Hedebølgen ruller

Det er bagende hedt og varmt i denne tid. Om lidt ændrer det sig meget muligt igen. Men lige nu kan det blive fatalt hvis vi ikke er ekstra opmærksomme på vores kæledyr. 

Hundene og hestene har det nok naturligt med at søge ind i skyggen. De drikker også som regel godt med vand, og det skal selvfølgelig være tilgængeligt og frisk hver dag. Personligt skifter jeg min hunds vand 2-3 gange om dagen lige nu. Især hvis det har stået i solen og blevet for varmt. Det skal ikke være iskoldt men det må gerne være frisk koldt fra hanen. 

Der fåes jo et utal af ting til hunde efterhånden til at køle ned – små badebassiner til hundene, kølemåtter og endda tyggeben, som kan lægges i fryseren, for slet ikke at snakke om en køle-bandana! 

Hestene har godt af et brusebad og bare lufttørre samt de skal have adgang til skygge og frisk vand. Det er også en god idé at de har en salt-sten. De vil automatisk søge skygge og vand når det er bagende varmt.

Det er klart at det ikke er smart at praktiskere voldsom træning af hverken hest eller hund i en hedebølge-varme. Hesten kan i modsætning til hunden svede og komme af med varmen. Men jeg mener helt klart at det er vigtigt ikke at presse hestene i varmen uanset. 

Hunde kan ikke komme af med varmen!

For hundenes vedkommende er fortovet jo stegende hedt, stranden er også for varm for hunde. En bil er naturligvis også for varm uden at den er i gang med at køle og hunden kan sidde i skygge. 

Sagen for hunde er, at de har INGEN svedkirtler på selve kroppen, så de steder, hvor de kan komme af med varmen, er igennem trædepuder og tungen. Hvis poterne går på glohed asfalt, så er hunden godt på vej til overophedning.  Det er derfor ikke sært hvis din hund ikke vil gå længere, eller har tungen slæbende hendad jorden. 

Hold din hund i skyggen, når den skal luftes og lav kun korte ture om dagen. 

Vigtigt til katte-ejere!

Nu kommer jeg til det som jeg virkelig først er blevet rigtig opmærksom på idag;

Katte anspores ikke til at drikke mere vand selvom det er varmt.
Jeg gentager lige for de som ikke var helt klar til en vigtig besked: Katte anspores ikke til at drikke mere vand selvom det er varmt. 

Så katte skal have endnu mere opsyn og nødes til at komme i både skygge, et køligt sted i huset og ikke mindst til at drikke vand vand vand. De kan jo ligne nogle som slumrer imens de dehydrerer stille og roligt. Når først de er blevet sløve så får de måske slet ikke rejst sig og drukket vand. Så forstærkes det og kan ende helt galt. 

Så til alle katte-ejere og ejere af kæledyr: 

Vær opmærksom på jeres dyr i varmen. 

Ring til dyrlægen

Hvis først uheldet er ude og dit kæledyr er blevet dehydreret, så er det afsted til dyrlægen i en hast. Så dyret kan få hjælp. Her skal du altså ikke ringe til mig hvis du mistænker dehydrering, så er det til dyrlægen. Det kan ikke vente. 

Tegn på dehydrering

Hest – listen er ikke udtømmende:

 • Sløvhed
 • Apati
 • Manglende appetit
 • Hesten stiller an til at tisse men der kommer ikke noget
 • Den sveder
 • Vejrtrækningen bliver hurtigere

Hund og kat – listen er ikke udtømmende:

 • Savler eller har fråd om munden.
 • Indsunkne øjne.
 • Tørt og blegt tandkød.
 • Mat pels.
 • Manglende koordinationsevne.
 • Gisper.
 • Ryster.
 • Diarré

Tak fordi du læste med

Så selvom mange er glade for de gode solskinstimer og varme dage med høje temperaturer, så er vores firbenede venner det knap så meget. 

Det er vigtigt at være opmærksom og tage hensyn. 

Har dit dyr brug for hjælp?

Hvis du har behov for hjælp til dit dyr i form af eksempelvis healing af traumer, telepatisk at finde ud af din hests fortid eller healing som støtte eller til terminal behandling af dit syge kæledyr, så ring til mig for nærmere aftale (21757722). 

Har du et dyr som ikke er her mere fysisk og har du brug for en afslutning? Det kan være at afskeden skete uventet og hurtigt. At både du og dit dyr fik et chok. Det kan give ro og hjælpe dig i sorgen at få sendt beskeder til dit dyr og modtage beskeder fra den anden side af regnbuen.

Du er altid  meget velkommen til at ringe til mig for nærmere aftale. 

Telefon: 21 75 77 22

Kærligst Mette

Telepati