Ejerens andel og hestens reaktion

apr 10, 2019

Forleden så jeg på DR et program om alternativ behandling og spiritualitet.

Det handlede mest om alternative behandlingsmetoder og energi generelt, men som et indslag viste man, hvordan man benytter heste som terapeutisk redskab.

Det vil sige at når en person er spændt i sin mave pga angst eller sorg, så spænder hesten også op. Når denne person arbejder med angsten og trækker vejret, slapper af, så gør hesten det også. Og det var synligt!

Så mere svært burde det ikke være at forstå at således påvirker ejer/rytter og hest og hinanden. Og her må jeg skynde mig at tilføje at det kan ligeså vel være hunde eller katte, som optager ejerens stemning, fysik og energi. Nu har jeg bare for nemheds skyld brugt hesten. Som også var eksemplet i udsendelsen.

Så hesten ER et spejl på, hvordan DU ejer har det. Det interessante i udsendelsen var også, at en helt tilfældig person, som så var i terapi samtidig påvirker hesten og kan arbejde med sig selv via hesten. Det giver også tanke til, hvordan og hvorfor en hest kan blive anderledes udenfor de hjemlige omgivelser.

Bare tænk på stævner i eksempelvis Herning med tilskuere, høj musik! og klapsalver!! Wauw for et bombardement. Alle heste er sensitive. De har bare et følelsesregister, som er mere fintunet og kun kan være spoleret, hvis der er traumer som blokerer. Så kan hesten være stivnet i traumet og dermed låst. Et traume kan være alt fra mishandling, uheld på folden til hård træning hvor grænser er overtrådt. Hestens grænser og ikke de grænser ejeren tror der gælder. Vigtigt at notere sig. Ingen hest er som udgangspunkt rigid eller doven. Så er der tale om mangel på balance og gnist/gejst. Måske for slid, smerter eller/og for ensidig træning. Men alt det kan din egen hest selv fortælle om.   

Således er jeg ind imellem ude for en ejer, som bliver påvirket, når hesten får behandling. Enten med ro, uro, træthed eller modstand. Alle er dele af den behandling som hesten får. Det hele hænger sammen.

Når ejeren virkelig tager ansvar for sin andel, så er det de bedste og mest effektive forløb. Og det handler om at man tænker i helhed og sammenhæng. Måske endda samhørighed fremfor adskilthed. Det kræver en naturlig empati, selverkendelse og åbenhed for feedback fra ejerens side. Så der er ingen tvivl om, at hesten bedre kan få det godt, når ejeren er klar til at tage sin tørn. Og det er mange ejere heldigvis klar til 🙂

Det er mere og mere sjældent at jeg får opgaverne med “at få det til at gå væk!” og efterhånden så fristes jeg til at sige “det kan du selv være”. Naturligvis kan der være tunghed og energi som begrænser og tærer. Det kan jeg hjælpe med at få væk. Men ofte vil der være behov for healing  og mere indføling i hestens tilstand. 

Det går som altid lettere når glasset er halvt fyldt, med en stor rummelig JA-Hat samt noget selv-ironi og erkendelse blandet ned i spanden. Så kan healingen, kst behandling og telepatien virkelig arbejde i dybden og forløse mere end vi tror muligt med vores små hjerner. 

Så er det magien finder sted for alvor!

Kærligst Mette

 

Har du lyst at høre mere om hvordan jeg arbejder og kan hjælpe dig og din hest (eller andet kæledyr). Så skriv eller ring til mig for en snak. 

Mail: mette@mettesorensen.dk
Telefon: 21757722,

Ja ja det kan vi alle blive enige om. Men jeg mener det virkelig sådan på ALLE planer SET. Og det er også at SE det sensitive, besværlige måske og SE det som os dyre-ejere ikke altid har lyst til at SE om OS SELV i vores dyr. Vi har det største ansvar som dyre-ejere for at dyrene får den behandling, omsorg og træning som det har brug for. Det gør vi bedst ved selv at MÆRKE og bruge vores intuition (hjerte ikke hoved) i forhold til – hmmm hvad har mit dyr brug for lige nu? Hvordan ville jeg have det hvis det var mig som var Daisy eller hvad dit dyr nu hedder. Og der kommer denne opsang fra mig en gang imellem fordi jeg oplever at sålænge tingene bare kører og Mette lige kan komme og sige og gøre, så er alt fint. Men så snart at der bliver stillet krav til ejere om at kigge indad og måske ændre ting. Så er det straks med mere modstand. Det er ikke hesten som har modstand. Det er ejeren. Har hesten modstand så er det i 99% af tilfældene ejeren som har plantet den modstand. Og nogle vil måske sige: jamen hvad ved hun om dressur og træning for hun har ikke selv hest hende Mette. Nej det har jeg ikke men jeg ved en masse om psyke, fysik og energi samt jeg får jo beskederne fra hesten via forskellige kanaler: fysisk, billeder og ord. Nogle gange kommer beskederne fra hestens guider, engle eller universet om du vil, så det handler om at se tingene virkelig fra oven og ikke mindst lade være at tage det personligt, når det kommer input. Også selvom du som heste-ejer tænker; jamen vi har jo købt 5 sadler og nu kan vi ikke mere. Nej men så lyt til justeringerne. Det handler ikke om at gå i panik eller apati og baglås. Mit fokus er ALTID dyrets trivsel – når det har fri og når det skal arbejde. Og dermed underforstået samarbejdet imellem dyr og ejer må komme ind over såfremt at der er noget her som påvirker hestens trivsel. Det handler om hestens TRIVSEL og ikke om ejeren stolthed eller ego! Det skal vi alle huske når vi har dyr. Uanset art og race.

Telepati og dyrehealing