Dyrenes følelsesmæssige intelligens

apr 22, 2021

Dyrene mærker livet omkring dem

I dag skal det handle mere om dyrenes kloge, indre liv. Først og fremmest bliver jeg overrasket gang på gang over, hvor meget min egen hund viser mig om min tilstand, mit humør og hvad der ellers sker i min hverdag. For tiden er jeg i gang med at flytte. Det mærkes. Naturligvis hos mig selv, men i sandhed også hos min hund, Otto. Og ja det er iøvrigt ham øverst på billedet  

Den planlægning og større grad af huskelister, som der opstår i og omkring en flytning kan gøre én helt “sammenbidt” og man (læs: jeg) kommer til at holde vejret en anelse, så er det godt at have en Otto-hund som kan fortælle – via sin adfærd og sit gennemborende blik – at vi skal huske at more os og lave sjove ting ind imellem nedpakning, sortering og flyttekasser. 

Forleden tog vi os en snak om, hvad det egentlig er som foregår med alle de papkasser. Og jeg blev helt imponeret over, hvor opmærksomt og lyttende ham Otto kiggede op på mig. Med strakte forben og et lyttende, intenst blik. Det går lige i hjertet, og det er jo det som de gør de skønne dyr. De går i hjertet på os ❤️

Hvad er det dyrene fortæller os?

Dybest set er de fleste dyrs budskaber til os mennesker, at vi skal NYDE nuet og VÆRE mere til stede i livet. De viser os kærlighed, samhørighed og stor tillid. Kan vi gøre os fortjent til alt dette? Vi kan øve os i det i hvert fald. Dyrene bærer ikke nag (det betyder ikke, at de ikke kan have traumer) og de dømmer ikke. 

Men er du selv igennem en mere eller mindre stresset periode, er du presset eller udfordret på andre måder. Så kan du være sikker på, at dit kæledyr er på overarbejde. Det forsøger at hjælpe, støtte, heale og fortælle dig om nuets magi og kraft. Hvis du oplever dit dyr som “umulig”, så kan det ofte være noget hos dig som har det “umuligt”. 

  • Livsglæde og gnist.
  • Kærlighed og passion.

Det er nogle af de smukke følelser og tilstande som dyrene er med til at vise os ❤️

Ejerne ved det efterhånden godt

I den seneste tid har jeg da også bemærket, at når jeg har fået henvendelser om behandling af kæledyr, så fortæller ejeren “up front” at de godt ved, at de har haft en svær periode selv og det har påvirket deres dyr. Så smiler jeg taknemmeligt, når jeg læser sådan en mail. Det er en god start og erkendelse, så er der basis for healing. Det er mit store ønske, at vi alle virkelig tager det ind og forstår, hvor meget vores dyr kan lære os, vise os og hvor forbundne rent energetisk og følsesmæssigt vi er. 

Det er også min vision, at vi som ejere tager ansvaret for vores egen bagage på os. Det er ikke vores kæledyrs ansvar – det er ikke meningen, at de skal heale vores “ting”. Det skal vi selv. Og det ved de fleste mennesker heldigvis godt. 

Når så det alligevel sker at dyrene “tager noget af vores”, for vi kan ikke forhindre dyrenes energetiske forbindelse med os, så er det vores ansvar at sørge for at gøre rent bord. Først og fremmest at få healing til hunden, katten og hesten. Men også at få healing – terapi eller coaching til os selv hvis nødvendigt. Det er noget som virkelig kan hjælpe vores dyr. At vi giver dem “fri” ved, at vi selv tager ejerskab og ansvar for vores “butik”. Så er der plads til mere fri leg og glæde med vores dyr. Det som de netop så gerne vil lære os, hvis vi nu skulle have glemt hvad fri leg er

Dyrene er bare følelsesmæssigt dygtige

Som jeg nævnte i starten, så er dyrene virkelig gode “sladrehanke” om de følelser som vi går og har. Jeg har selv en dygtig sladrehank derhjemme. 

Nogle gange er det næsten som om, at deres netop gode intuition og sjette sans kan aflure at noget simrer i det nogle gange endda ubevidste hos os ejere.

Det er præcis det som er så imponerende ved dyrene – de har så meget visdom og følelsesmæssig klogskab. De har måske ikke en analyse-hjerne som vil kontrollere og regne ting ud. Men de ER til stede og MÆRKER. At mærke. Noget som vi mennesker let kan glemme i et travlt liv. 

Nogle gange forstår vi det måske endda først langt senere, hvad det var at Anton eller Musse-pigen forsøgte at fortælle os. Dyrene er en slags detektor for det som er under overfladen – og her findes en dyrebar og stor gave, da vi igennem vores dyrs adfærd kan blive så meget klogere på os selv.

Jeg mærker efterhånden med det samme, når noget er “off” hos Otto. Så er jeg helt klar over, at det er mig, som kan have for travlt. I de situationer tager jeg min egen medicin og jeg rydder op. Oprydning i mit eget indre, sammen med at jeg husker, at give Otto det som han elsker; at lege med bold, være med på tur, møde andre hunde og bare være sammen – sidde på en bænk og kigge. Han får også ofte massage og jeg healer ham, hvis jeg altså får lov (han vil hellere lege!)☺️ 

Udvikling slutter aldrig

Livet skal leves som der var en der skrev forleden på Facebook. Det er jo det dyrene forsøger at lære os. Når vi kommer mere i kontakt med vores egne følelser og bliver bevidste om vores ubevidste “larm”, så er det lettere at rumme og være i livet.  Det letter i høj grad “vores eget indre pres” og dermed presset fra vores kæledyr. 

Dyrene kan ikke lade være at tage noget af vores og vi er som nævnt energetisk forbundet. Så healing er altid en nyttig ting – ja det burde måske endda være en del af en forebyggende behandling, at vores dyr får healing 4-5 gange årligt.

Det handler ikke om at komme i mål. Men at huske at udviklingen slutter aldrig og der er evig sparring og læring imellem os og vores kæledyr. Så smukt det egentlig er❤️

Skal vi udvikle os sammen?

Har du et kæledyr som har været der meget for dig? Som du tænker har brug for noget healing og støtte via telepatisk forbindelse. Så tøv ikke med at henvende dig til mig allerede i dag på mail: mette@mettesorensen.dk eller telefon: 21 75 77 22.

Jeg kører ud på Sjælland og mest til heste, men også til hunde eller katte, såfremt vi kan holde corona-venlig afstand mv. 

Ofte laver jeg fjernsessioner hvor jeg tuner ind på dit kæledyr via et billede. Herefter er det muligt at få tilsendt en rapport. Et alternativ er at vi kan snakke sammen telefonisk lige efter sessionen, hvor jeg fortæller hvordan den er forløbet. 

Sidst men ikke mindst, så kan jeg anbefale en dygtig kvinde som udfører terapeutisk, healende hjælp til mennesker – Betina Ekman. Betina er en ægte “rockstjerne” til at afdække ubevidste mønstre og følelsesmæssige blokeringer. Hun gør det igennem terapeutisk samtale – dette er også muligt via skype. Se link til hendes hjemmeside her:

https://betinaekman.dk

Tak fordi du læser med.

Med ønske om en vidunderlig dag til dig

De kærligste hilsner
Mette

|Hestehvisker