Dyrene har også følelser

jan 14, 2021

Idag skal det handle mere om dyrenes følelsesliv. Der er ingen tvivl om at dyr – meget ligesom børn – har lettere ved at være i nuet. Dyr bærer ikke nag og de dømmer ikke. Men det skal ikke opfattes som om, at dyr ikke har følelser. Tidligere oplevelser kan trigges af nutidig adfærd fra andre dyr og/eller mennesker. Din adfærd og tilgang til dit dyr betyder meget. Måske også mere end du selv går og tror 

Et eksempel var en dejlig hund (tæve), som havde boet hos sin familie i lang tid. Da hun så fik en session, hvor vi som udgangspunkt mere skulle tjekke helbred og heale, hvad der måtte være kommet af skavanker i årenes løb, så viser det sig, at hun faktisk var trist og ked af at blive grinet af. Hun blev nogle gange – dog godmodigt ment – leet af fordi hun var lidt klodset. Det var hun ked af. Hun blev flov og trist, når man så bare grinede og skubbede hende væk, fordi hun var i vejen. 

Det som hun forsøgte at sige var (ved at stå midt i det hele), at hun også ville have en plads i familien og kærlig opmærksomhed. Hun ville gerne ses mere og inkluderes endnu mere hos sine mennesker. Da det gik op for familien var det mere dem som blev flove, og historien ender godt med bedre forståelse og perspektiv på hinanden. Sådanne “små” ting kan gøre en væsentlig forskel hos dyrene og de mennesker, som dyrene bor hos. 

Stress, rigiditet, afmagt og apati

Ja det kaldes mange ting, når dyrene ikke er helt i balance med deres indre følelsesliv og trivsel. Som jeg ofte siger til dyreejere, så er der helt klart en mulighed for at smerter, ubehag eller sygdom kan stresse dyret. Sygdom kan bevirke apatisk, rigid og/eller stresset adfærd. 

Derudover er der også traumerne; psykiske såvel som fysiske, der kan ligge flere år tilbage. Det betyder at gammel sygdom sagtens kan heales færdig flere år senere. Jeg har for eksempel prøvet det flere gange med hjerte-lunge ormen, hvor behandlingen heldigvis er overstået og hunden har det godt igen, men stadig finder healingen noget at løsne i vævet og kapaciteten omkring lungerne flere år efter!

Det ene udelukker ikke det andet, og oftest er der også en psykisk del, som healingen arbejder ind i omkring eksempelvis stress, depression eller sorg hos dyret. Healingen vil hele tiden fordre kroppen til at komme i så meget balance som muligt.  

Jeg bruger hele værktøjskassen 

Ind imellem får dyrene, som jeg behandler også kraniosakral terapi. Under corona har jeg på grund af de mange fjernbehandlinger opdaget hvor fint kraniosakral terapi også virker på det energetiske plan. Så centralnervesystemet og diafragmaer kan uden problemer afspændes via den energetiske indgang, når jeg sidder med billedet af dyret og mærker ind (som jeg ville gøre hvis jeg var der fysisk) på hunden, katten eller hesten. 

Når jeg tuner ind på dyret, og sender det healing, så mærker jeg via min egen krop, hvordan dyret har det. Desuden kommer der ord, billeder, følelser eller endda lugte og lyde ind. Alt dette formidles videre til ejeren i den skriftlige rapport, som jeg sender efter endt session. Jeg oplever at mange dyreejere er glade for fjernsessionerne, og det er så vidunderligt at kunne hjælpe uanset afstand geografisk, og hvad der ellers måtte være af forhindringer (læs: restriktioner!). 

Og så er der også dine følelser

Den anden store andel af behandlinger, er de dyr som psykisk er i ubalance, fordi de har taget noget af ejerens stress og/eller følelser på sig.

De forsøger (u)bevidst at dæmme op for ejerens uro/utilpashed/ubehag og kompenserer derved for ejerens egne udfordringer. Det sker ved alle dyr – både katte, hunde og heste.

I princippet er dyrene relativ lette at få i balance igen. Det skyldes deres gode evne til at give slip og være i nuet. På blot en times session, kan der komme meget ro på centralnervesystemet og derved kroppen. Når det fysiske slapper af i dyret, så kommer følelserne og det psykiske tydeligere frem og der kan på denne måde behandles og heales på de dybere planer.

Dermed ikke sagt at alt altid er gjort med en enkelt behandling. Nogle gange er giver et kortere eller længere forløb rigtig god mening for at komme til bunds i tingene. Det kan være ved svær sygdom eller ved adfærdsændringer. 

Alle dyrene har følelser og tapper ind i menneskenes følelsesliv, og som jeg vist efterhånden har nævnt mange gange, så spejler vores dyr ofte, hvordan “verdenssituationen” er med os selv 

Læs også blog-indlægget omkring spejling ved at klikke på linket herunder:

https://connectbymette.org/2020/09/19/hvad-er-spejling-og-spejler-mit-dyr-mig/

Glade kunder gør mig glad og taknemmelig 

Forleden fik jeg denne vidunderlige tilbagemelding fra en hundeejer, som jeg har hjulpet. Zindie har nu fået en session og det har allerede skabt fine fremskridt. Læs her hvad Lotte (ejer) sendte til mig:

“Jeg kontaktede Mette, da min dværgpuddel Zindie på 3 år har fået store problemer med at være alene hjemme og blevet meget stille og trist efter vi måtte sige farvel til hende bedste hundemakker Bellis

Hun har aldrig før haft problemer med at være alene hjemme, men er nu rigtig ulykkelig og sidder og hyler og gør og kan slet ikke finde ro (har video overvågning på).

Efter Mette har healet hende, tager hun det stille og roligt og sidder lige og kigger et par minutter efter hun har spist sine godbidder, og så ligger hun sig igen. Vi er nu oppe på ca. 1 time hvor der er helt ro på ❤️   så det er store fremskridt. Det er så fantastisk

Hun er blevet så glad igen og fjoller og hopper rundt med hendes legetøj som før i tiden og ligger nu på steder hun ikke har nærmet sig, siden vi sagde farvel til Bellis

Vi er så taknemlige for at jeg kontaktede Mette og hun hjalp os.

Tusind tak Mette ❤️❤️

Knus fra Lotte og Zindie”

Dyrene fortjener at vi passer godt på dem

Har du fået lyst til at give din kat, hund eller hest en session med mulighed for indsigt og healing, så giv mig et kald med det samme. 

Telefon: 21 75 77 22.

Kærligste hilsner

Mette

Se priser her – tillæg for kørsel mere end 30 minutter fra København må påregnes:
https://connectbymette.org/priser/

På grund af corona restriktionerne, så laver jeg primært fjernbehandlinger. Såfremt at der er en hest som ønsker massage eller/og kraniosakral terapi kan jeg godt komme ud, idet vi oftest vil være på en staldgang eller udenfor. 

Healing