Dyrene gør os til bedre mennesker

aug 29, 2023

Dyrene viser os meget om os selv

Jeg stod forleden i ly for en regnbyge inde i centrum af København. Mit ly bestod af en lille butik med mange finurlige ting og sager; heriblandt mange figurer i træ af hunde eller katte. Der var ligefrem papirclips som var formet som en hund eller kat og flere arter heraf. 

Jeg kunne ikke lade være at kommentere på det overfor ejeren af butikken, og sagde at det var da helt utroligt med alle de fine “dyreting” og med clipsene osv. Så sagde han: “jeg elsker hunde og dyr”. Så svarede jeg naturligvis:”Det gør jeg også”. Og så sagde han: “Ja dyrene gør os til bedre mennesker!” Heri kunne jeg kun være rørende enig, og trods det faktum, at manden jo ikke kunne vide, at jeg arbejder med dyr, så var det et af hverdagens synkrone og meget fine øjeblikke. 

Og jeg tænkte meget over det, da bygen lindede sit greb og jeg gik videre (jeg fik jo selvfølgelig købt en pakke clips med på vejen). For dyrene gør jo os til hele mennesker og den forbundethed, som er med vores dyr, viser os vejen hjem til hele os selv. Både det pæne og det grimme, samt de bevidste og de ubevidste lag som findes i os alle. 

Dyrene er en katalysator til indsigt og selverkendelse

Det er jo netop det som sker i nogle meget tætte forbindelser imellem dyr og ejer; at en telepati kan skabe indsigt og også selverkendelse (læs: indrømmelser) for ejer. Det er nogle gange halvdelen af en varig og god adfærdsændring, at ejer kan få øje på egen andel i “hvor det går galt”. 

Og så er der den sandhed med dyr (som med børn), at det kræver tålmodighed at ændre noget og “opdrage” til trivsel og glæde for både dyr og ejer. Det kan være i forbindelse med ridningen at rytter uforvarende sidder en smule skævt eller er for pushy overfor hesten, når den skal gå frem. Den bliver forvirret over den “tvangsprægede” let stressede energi og vil bare ikke. Det kan være at rytter sender mixede signaler i sig selv, og dermed taber flowet. 

Eller når hunden skal lære at være alene hjemme, så kræver det nogle gange et ocean af tålmodighed. Der kan være blinde vinkler hos ejer og hund, som det er godt at få frem. Blot det at blive bevidst om dette, skaber indsigt og dermed et bedre fundament for træningen. 

Dyrene lærer os om at udvikle os som mennesker

Dyrene lærer os meget om os selv – det har jeg flere gange sagt på sociale medier og her. Og det er ud fra den vinkel, at jeg arbejder med dyrene.

Et unikt samarbejde imellem dig og dit dyr, starter med dig selv. Forståelsen af at I er forbundet energetisk, og at dine stemninger og følelsesmæssige tilstand påvirker dit dyr er en stor ting! Og det er en meget vigtig ting, som betyder ubegribeligt meget for dit dyrs trivsel. 

Dyrene er her ofte for at vi netop skal lære at forstå dem og dermed at forstå os selv. Forstår vi os selv først er det jo kun en fordel. 

Simpelt og samtidig så stort

Oftest er de temaer, som de dyr jeg har talt med kærlighed, tilgivelse, omsorg og tillid til deres ejer. Uanset hvad.

Et traumatiseret dyr som kommer til en ny ejer – og her kan det jo være både en hest, hund eller kat, som er blevet forladt eller haft omskiftelig tilværelse – vil ofte reagere som et barn der kommer fra en omskiftelig start på livet. Der skal skabes ro, tryghed, tillid og tilknytning. Stille og roligt. Hvad er egentlig dyrets behov og hvad er dit behov? Denne sortering er også essentiel for at et samarbejde lykkes. Er det på dyrets præmisser eller dine eller begges?

Dyrene forstår, hvad du siger (intention, energi og stemning), og de forstår i ligeså høj grad, hvordan og hvad du føler – også ubevidst. Det er her der kan opstå spejling via adfærd eller helbred. 

Dyrene lærer os empati, nærvær, glæde, omsorg hvis vi er åbne for det. Når vi selv besidder disse kvaliteter, og har dem som værdier eller dele af os selv i livet er vi kommet langt. Blot det at blive bevidst om det skaber en åbning for healing og øget trivsel hos dit dyr. 

Livet er en udviklingsrejse og ingen er i mål før til vi er på den yderste dag. Alt er en proces og intet kan forceres, da det blot vil skabe blokering og stagnation i samarbejdet imellem dyr og ejer. 

Har du brug for at forstå mere omkring dit dyr?

Måske har du tænkt på, at det ville være rart at vide, hvorfor din hund, hest eller kat opfører sig på en særlig måde. Eller der er situationer som udfordrer og driller dig i dit samarbejde med dit dyr. Det kan også være helbredsmæssige udfordringer eller traumer, som påvirker dit dyr psykisk eller/og følelsesmæssig. Situationer der trigger dit dyr uden at du ved, hvad du skal gøre ved det. 

Ring for at høre mere om hvordan jeg kan støtte og hjælpe jer videre på jeres vej igennem telepati, kanaliserede redskaber som passer på dit dyr og til jeres situation. 

Telefon: 21 75 77 22
Mail: mette@mettesorensen.dk

De kærligste hilsner
Mette

healing