Dyreejere har et stort ansvar

mar 19, 2022

Stop vold imod dyrene 

Denne artikel kan skrives meget kort: STOP VOLD IMOD DYR.

Jeg bliver så ked af det og virkelig også rasende, når mennesker behandler dyrene dårligt. Når dyret bliver misforstået eller menneskers egne neuroser eller traumer skal gå ud over dyrene. 

Jeg får det så dårligt, at jeg faktisk helst er foruden den viden. Jeg kan slet ikke tåle at se det. Selvom jeg er udmærket klar over at mistrivsel, mishandling og vold sker imod dyr hver dag og hver time og hvert minut. Det ved jeg jo godt fra nogle af de healinger, som jeg laver. Både for heste, hunde og katte. 

Det som jeg synes er så hjerteknusende forfærdeligt er, at dyrene er helt uskyldige og ganske sagesløse. De kan ikke vælge at gå eller forsvare sig. Hvis de gør så får de højst sandsynligt en røffel mere eller fem! 

Indrømmet: Jeg turde heller ikke sige noget

Årsagen til at jeg skriver artiklen her er, at jeg forleden var vidne til en mand og hans hund. Jeg går ud fra det var hans hund. 

Vi sad i kø i vores biler og manden var gået ud med hunden. Han mødte flere han tilsyneladende kendte. Hver gang der kom en ny bekendt hen imod manden gøede hunden ganske meget. Dette afstedkom at manden virkelig irrettesatte hunden ved at “bare” at hive i snoren de første par gange at det skete. Hunden holdt inde hver gang. Ved det tredje menneske som kom over for at snakke, og hvor hunden gøede, så fik hunden et ganske voldsomt spark i siden af manden. Gisp!!!

Og det syn jeg så var ganske hjerteskærende; Hunden stod med løftet bagben en tid og man kunne tydeligt se at det gjorde ondt. Samtidig kiggede den op på sin ejer med forundring og forvirring. Den forstod simpelthen ikke hvad den gjorde forkert. Den tror, at den skal, fortælle at der kommer nogen. Måske er den opdraget til at holde vagt eller måske er den på vagt på grund af mandens voldsomhed og energi. Ja det er svært helt at vide. 

Manden er umiddelbart ikke typen som får behandling til sin hund. Og jeg tror at jeg ville være bange for at få et ordentligt los hvis jeg sagde noget. Men jeg havde lyst til at sige noget til ham, men det turde jeg simpelthen ikke. Og det skærer mig i hjertet at tænke på situationen. Manden så ganske sammenbidt ud og var ikke færdig med at være sur på hunden, da de gik tilbage imod deres bil.

Når døden ville være at foretrække

Nu sidder jeg og kommer til at tænke på det ufattelig hårde hundeliv, som den hund har. Og det er lige før, at jeg ønsker, at der sker noget så manden får den aflivet, så den kan få fred.

Ja det er ganske hårdt at sige, men jeg synes faktisk, at det er så synd, at den skal leve i angst, stress og frygt konstant. Og ikke mindst smerter fra de spark, som den tilsyneladende får. Når manden gør sådan i fuld offentlighed, så tør man næppe tænke på, hvad der sker når døren bliver lukket….

Hver enkelt dyreejer har et kæmpe ansvar

Alle der har et dyr uanset om det er en hund, hest eller en kanariefugl; ALLE ejere har et ansvar for at pleje, passe og være god ved det dyr. Ellers skal man slet ikke anskaffe sig et dyr efter min mening. 

HVIS DER ER UØNSKET ADFÆRD SÅ FÅ HJÆLP OG KIG INDAD – DU ER MEDSKABER AF DIT DYRS ADFÆRD – BÅDE DEN GODE OG DEN UØNSKEDE ADFÆRD.

Dyrene gør det som deres instinkt, intuition og eventuel træning fortæller dem, at de skal gøre. Husk at de er intuitive, kloge og de er også “bare” et dyr. Og først og fremmest så er de sagesløse, uskyldige og de er 100% afhængige af dig.

Dette er ment som en vigtig reminder til alle om at passe godt på dyrene. Det gør rigtig mange mennesker også – heldigvis. Og er der en adfærd, som vi ikke ønsker, så må vi sætte os ind i dyrets verden og se på tingene igennem dyrets øjne. Det er da det mindste vi kan gøre. 

Kærligste hilsner 
Mette

Hund