Dit kæledyr spejler din virkelighed

sep 18, 2021

Lille spejl “på væggen” der…

I dag skal det handle om spejling. Jeg har skrevet om det tidligere, og jeg oplever, at det ofte er noget, som optager flere og flere dyre-ejere. Samtidig er det for en del mennesker stadig en lidt anderledes og ny tankegang at have omkring sit/sine dyr (og om sig selv). 

Der er ingen tvivl om at vores kæledyr, hvadenten det er en hest, hund, kat, kanin eller fugl, viser os rigtig meget om os selv. Det kan være dyrets personlighed som i virkeligheden også afspejler en del af vores egen personlighed. Desuden kan dyret i en given situation afspejle en del af vores egen situation. Hvad er det for et sted vi selv står i vores liv og hvordan går vi egentlig selv og har det? Ja kig på dit dyr – det viser dig ofte en stor del af svaret. 

Her kan man på nogle måder  sammenligne dyr med børn. Børn kan også blive “umulige” hvis vi er stresset. Sådan er det også med dyrene. Pludselig er de bare “tværepotter” som ikke vil hverken ud eller ind af boksen eller døren, fordi vi måske selv er gået i baglås eller stresser. Og selvfølgelig er hverken børn eller dyr umulige eller tværepotter. De er blot et spejl på vores egen “umulighed” (hvis vi eksempelvis har fået for meget på programmet) eller vores egen tværepotte, som bare er gået i hak. 

Selve spejlingen består I at se “hvad er det i mig som påvirker, at min hest ikke vil gå fremad eller min hund ikke kommer, når jeg kalder”. Hvad er det i mig som kalder på opmærksomhed, når min hund gør og giver hals hele tiden. Mangler jeg mit lederskab og at hvile mere i mig selv, så min hund kan føle sig tryg og ikke have behov for at gø…

Ja situationerne kan selvfølgelige være mange og forskellige. Men princippet er det samme. Dyret viser og spejler et aspekt, en adfærd eller tilstand inden i dig. 

Det handler om udvikling

Det kan være meget fint tænker du måske med det spejling. Men hvad gør jeg som ejer så ved det? 

Ja det første skridt er at blive bevidst om, at der sker. Herefter  kan du være nysgerrig på den dynamik og den mulighed for udvikling, som findes hos dig og som dit dyr viser dig. 

Jeg selv er lidt af en udviklingsnørd, og jeg ved, at vi aldrig bliver færdige med at bevidstgøre os. Vi vil altid kunne opdage nye sider, vinkler og facetter i os selv. Og her hjælper dyrene os. Måske også med de blinde vinkler. 

Efterhånden har jeg lært meget om min egne processer og mønstre. Min hund Otto er min lille hjælper ind imellem.  

Som jeg ofte ynder at fortælle kunder, som er interesseret i spejling; Hvis ikke jeg kaster op (ja rent fysisk reaktion), så gør min  hund det. Det kan være når jeg er gået for meget på kompromis med nogle ting i mit liv. Og det er vitterligt sådan det er. Jeg har oplevet det en del gange efterhånden. 

En sjælden gang kan min hund blive ved med at være syg, så tager jeg ham selvfølgelig til dyrlægen. Men sker det at han blot lige kaster op, så ved jeg efterhånden godt at det har noget med mig at gøre. 

Er udvikling ikke indviklet?

Når vi udvikler os kan det hele ind imellem måske godt virke kaotisk. Sådan er det jo når der bliver ryddet op og skabt overblik. Tingene skal ud af skabene og vi skal have skabt overblik, ryddet ud og se på det hele. 

Udvikling handler om at tage ansvar. At blive ærligt bevidst om egne udfordringer, mønstre og uhensigtsmæssige handlinger, tanker og/eller følelser. 

Udvikling handler også om lederskab og tage ejerskab for ens egen lykke, glæde men også sorger og bekymringer. 

Udvikling handler om det hele menneske, der nogle gange har et vidunderligt kæledyr, som kan hjælpe på vej i bevidstgørelsen. 

Ingen grund til at overanalysere

Som jeg lige nævnte før, så skal vi naturligvis tage vores dyr til dyrlægen, hvis de bliver rigtig syge. Det er ikke sådan at vi altid kan løse det kun ved alternativ vej. Og som jeg også vigtigst af alt ynder at sige, så udelukker det ene heller ikke det andet. 

Jeg bruger selv begge dele. Og de af mine kunder som bruger mig til supplement og/eller for at speede healing op hos deres dyr. De får ofte hurtigere et frisk og glad dyr igen. 

Igen er det vigtigt at understrege at alt ikke kan heales væk.

Healing kan dog hjælpe processen og også være med til at bidrage til udrensning efter medicin og andre ting, som kan påvirke kroppen. Healing kan også hjælpe til beroligelse af nervesystem (sammen med kraniosakralterapi) og ro efter eksempelvis operation og andre indgreb, som skaber et både fysisk og psykisk traume hos dyret. 

Din rene intuition tæller

Det som jeg ofte siger til ejere hvis dyr får behandling hos mig er, at de også skal huske at lytte til deres egen intuition. Den virker også. De kender deres dyr allerbedst og har ofte selv en god fornemmelse af, hvis noget er off eller ikke er helt som det skal være. 

Den rene intuition er det i dig som bare véd uden at kunne forklare. Det er ikke dit ego som frygter og eller er bange, bekymret eller forvirret (eller analyserer). Den rene intuition kan bare mærke eller véd bare at der skal ske noget. At der er behov for enten dyrlæge eller en alternativ behandler. Eller begge dele.

Og det vigtige er, at vi behøver ikke altid at kunne forklare alting. Nogle gange er en fornemmelse og følelse af at noget “ikke er som det skal være” netop intuitionen, som fortæller os at vi skal stoppe op og lytte indad. 

Kend dig selv og du kender dit kæledyr

Jo bedre du kender dig selv og dine egne udfordringer/mønstre, jo lettere er det for dig at spotte og sortere i problemer og udfordringer hos dit kæledyr. 

På den måde opstår der et smukt makkerskab på et endnu dybere plan.

Forleden fortalte en kvinde mig om en labrador, som hun vist lidt havde overtaget efter sine børn. Hunden var knap et år gammel  og dermed stadig meget hvalp. Kvinden havde ikke ønsket sig en hund. 

Jeg kunne ikke lade være med at tænke over, hvordan det må føles for hunden. For mig mærker jeg det som, når et børn ikke er ønsket. Der er ingen levende væsner som som fortjener ikke at være ønsket. 

Kvinden vidste ikke hvad jeg arbejder med, og det var ikke et tidspunkt at begynde at forelæse. Og jeg er heller ikke sikker på at hun lige var der hvor hun kunne tage sådan en vinkel ind. Men ærgerligt er det da for både menneske og dyr. Her skulle man måske overveje at finde et andet godt hjem til hunden. 

Med denne historie vil jeg blot sige at nogle gange skal vi virkelig tænke over hvad vi også er med til at spejle og sende til vores kæledyr på alle planer. 

Når først miseren er sket 

Har din hund, hest eller kat kompenseret eller dæmmet op for noget af dit?  Så kan det være en idé med en healing og telepati, hvor vi kan få klarhed og ro på krop, sind og ånd igen.

Healing kan altid nulstille, lindre og afhjælpe. Nogle gange på blot en enkelt session kan der ske gode forandringer, og andre gange skal der lidt flere gange til. 

Healing sker ofte automatisk –  også når jeg snakker med dyrene. Det er lidt som i terapi, hvor det at tale om situationen eller problemet løsner og frigiver noget energi. Hermed kan det telepatiske møde med dit dyr sætte en healingsproces i gang, som er med til at løsne op og balancere både fysisk og psykisk. 

Dyrene fortjener et godt liv

Det mener vi nok alle. Og jeg er her for at hjælpe dyrene til trivsel og et godt liv. Nogle gange er der spejling og ting, som ejer også kan arbejde med selv for på den måde at hjælpe deres dyr. Det er jeg også klar på at videregive såfremt det dukker op i en session.

Ofte er ejer selv klar over mange af tingene eller fortæller mig efterfølgende, at de netop selv har haft en stresset eller svær periode. Så når jeg mærker, at der healer noget stress i hunden eller hesten, så kan det være noget som den har påtaget sig af ejers stress. Dette skyldes netop at ejer og dyr energetisk er forbundne. I er en del af hinandens liv og hjerte. 

Spejling kan derfor være i det helt små og i nuancerne, men også være i større perspektiver og temaer. 

Han-fuglen som havde mistet sin egen styrke

Som eksempel på et større tema kan jeg nævne en ejer, som hele tiden oplever at blive “kyset” eller udsat for uretfærdigheder i sit liv – han selv ejer to fugle. Den ene (hannen) lader sig konstant kyse af den anden fugl. Dette sker fortsat trods skiftende samboer til han-fuglen.

Her er der helt klart en mulig spejling, hvor han-fuglen viser sin ejer, hvordan det er at han (ejeren) selv er i verden. 

Brug for et tjek?

Kunne du tænke dig et tjek af dit dyr og hvordan jeres relation kan udvikle sig videre?

Måske har der været en periode som var udfordrende for dig – og dermed dit kæledyr – så kan en healing og snak med dit dyr være en god idé.

Det kan også blot være symptomer som du har svært ved at tolke eller helt finde ro med såsom ændret adfærd, humør, sygdom eller noget helt fjerde. 

Måske har dit kæledyr været syg og ikke blevet helt sig selv igen efterfølgende. 

Ring eller skriv til mig med det samme og så kan vi snakke om hvordan jeg kan hjælpe dit dyr og dig videre. 

Mail: mette@mettesorensen.dk
Tlf: 21 75 77 22

Links til behandlinger og priser finder du til slut her i artiklen. 

Med ønske om en dejlig weekend til alle derude som læser med. Tak for jer. 

Kærligste hilsner
Mette

|PEMF behandling